Leivän säilyvyydessä on melkoisia eroja. MTV3:n testissä osa viipaloiduista leivistä homehtui parissa päivässä, kun toiset taas säilyivät paraatikunnossa viikonkin. Eroja tuli myös siinä, kuinka runsaasti hometta kertyi. Toisiin leivistä ilmaantui vain pieni homeläikkä, toiset homehtuivat taas kauttaaltaan.
MTV3 testasi kuinka kauan erilaiset, viipaloidut leivät säilyvät tuoreena parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Testissä olivat mukana seuraavat leivät: Pirkka Rouheviipaleet, Vaasan Grahampaahto, Fazer Täysjyväpaahto sekä Oululainen Reilu Täysjyväviipaleet. Leivistä Pirkka Rouheviipaleiden parasta ennen -päiväys oli 31.1., muiden leipien päivää myöhemmin.
Leipiä säilytettiin suljettuna huoneenlämmössä omassa pussissaan. Vertailua varten jokaista leipää säilytettiin myös samanlaisessa pakastepussissa. Tämän jälkeen leivät tarkistettiin päivittäin ja katsottiin kuinka nopeasti leivässä oli havaittavissa hometta joko silmänvaraisesti tai haistamalla.


