Viikon kuuma mies: Karismaattinen Colin Firth

Romanttisten roolien ritari Colin Firth on vain komistunut viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Yksi rakastetun, 2003 vuonna ilmestyneen Rakkautta vain -elokuvan tähdistä, englantilainen Oscar-palkittu näyttelijä Colin Firth, 51, komistuu vain vanhetessaan. Charmantille britille on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana hitunen harmaata ohimoille ja aimo annos syvyyttä silmiin.

Naapurinpoikamainen Firth muistetaan parhaiten 1990-luvun Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjan roolista naiskatsojien sydämet vieneenä herra Darcyna, mutta mies on näytellyt myös nimekkäissä elokuvissa, joista hänen roolisuorituksensa on lisäksi palkittu. Vuonna 2011 Firth nappasi parhaan miespääosan Oscarin Kuninkaan puhe -elokuvan änkyttävänä kuninkaana, Yrjö VI:nä. Muita miehen tähdittämiä nimekkäitä teoksia ovat muun muassa Englantilainen potilas (1996) ja Bridget Jones -elokuvat (2001–2004).

Firth on naisten mieleen monien romanttisten roolien tulkkina. Naisten harmiksi tämä mies on kuitenkin ollut onnellisesti aviossa jo vuodesta 1997 puolisonsa, italialaisen Livia Giuggolin kanssa. Pariskunta tapasi toisensa elokuvaprojektissa, jossa Giuggoli työskenteli assistenttina. Rakkaudesta vaimoonsa Firth on opiskellut italiaa, jota puhuu nykyään sujuvasti.

Colin Firth AVAn tähtenä:

Rakkautta vain -elokuva lauantaina 25.8. klo 21.00

Tältä näyttävät brittinäyttelijän kymmenen kulunutta vuotta – katso!

Lue myös:


Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja