Vihreiden kansanedustaja tylyttää hallituksen ympäristöpolitiikkaa – "Ollaan nyt vuosi odoteltu"

Oppositio pillastui hallituksen suojelulinjauksista 11:15
Oppositio pillastui hallituksen suojelulinjauksista.

Oppositio pelkää, että hallituksen lupaus suojella metsiä osoittautuu silmänkääntötempuksi.

Hallitusohjelmaan kirjattiin kunnianhimoisia ympäristötavoitteita, kuten lupaus suojella valtion vanhat metsät.

Nyt vuotta myöhemmin SDP, vihreät ja vasemmistoliitto jättivät hallituksen ilmasto- ja luontopolitiikasta välikysymyksen, jota puitiin keskiviikkona eduskunnassa.

Opposition mukaan hallitus on määrittelemässä vanhojen metsien kriteerit niin tiukoiksi, että niitä ei tule Etelä-Suomesta juuri löytymään.

Huomenta Suomessa vierailleen vihreiden kansanedustajan Jenni Pitkon mielestä hallitus ei ole myöskään esittänyt varteenotettavia keinoja ympäristötavoitteisiinsa pääsemiseksi.

– Ollaan nyt vuosi odoteltu riittäviä toimia näihin tavoitteisiin pääsemiseksi, Pitko sanoo.

– Mutta näistä molemmista tosi isoista tavoitteista, eli ilmastokriisin ratkaisemisesta ja luontokadon torjumisesta, puuttuvat vielä uskottavat keinot.

Nopeaa ratkaisua ei ole

Kokoomuksen kansanedustajan Pauli Aalto-Setälän mielestä hallitus on täysin oikealla tiellä. Luontokato on vaikea ongelma, johon ei ole nopeaa ratkaisua.

– On totta, ettei Orpon hallitus ole yhdessä vuodessa sitä vielä ratkaissut. Mutta ne askeleet on otettu, Aalto-Setälä puolustaa.

– Tässä on myös tärkeää huomata, että kyse ei ole vain meistä, vaan etenkin luontokato on koko yhteiskunnan työ.

Aalto-Setälän mielestä ilmastokriisi ja luontokato ovat liian vakavia asioita identiteettipolitiikan tai polarisaation työkaluiksi.

– Kyllä meidän pitää yhdessä erittäin monen hallituksen aikana näitä ratkoa. Hiilinielukin on pahentunut oikeastaan 15 vuotta.

Millaisia toimia luontokadon torjumiseksi nyt tarvittaisiin? Entä mitä mieltä kansanedustajat ovat niin sanottuihin ”satumetsiin” liittyvästä kritiikistä? Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat