Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vihreällä peitetty kirjolohi ja puolukkarahka 25.9.2001

Julkaistu 24.09.2001 18:01

Toim. Kati Nappa

Vihreällä peitetty kirjolohi

n. 600 g:n kirjolohifilee
½ tl suolaa
mustapippuria

myllystä pinnalle:

1 purjo (n.200 g)
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 salaattifenkolia (300-350 g)
2 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
50 g murustettua sinihomejuustoa

1.Huuhdo fenkoli hyvin, harjaa ja irrota päällimäiset lehtiruodot tarvittaessa. Leikkaa salaattifenkoli ohuiksi viipaleiksi ja nostaa isohkoon mikronkestävään astiaan.
2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikkaa renkaiksi.
3. Puolita kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
4. Kypsennä fenkolia mikrossa (650-800W) 4-5 minuuttia.
5. Nosta kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin öljyllä sipaistuun uunivuokaan ja ripottele kalalle vähän suolaa ja mustapippuria.
6. Ota fenkoliastia mikrosta ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, purjo- ja kesäkurpitsaviipaleet ja laita takaisin mikroon pariksi minuutiksi. Ota pois mikrosta.
7. Sekoita sinihomejuusto kasvisten joukkoon ja kaada seos kalan päälle ja reunoille.
8. Kypsennä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
9.Tarjoa lisukkeeksi tomaattia, hyvää leipää ja halutessasi myös perunoita.

Puolukkarahka

1 prk maitorahkaa
3-5 dl puolukoita
½ prk Vanilja Cremeä tai vähärasvaisempaa vaahtoutuvaa kermaa
sokeria

1. Vatkaa Vanilja Creme vaahdoksi.
2. Painele puolukat rikki muovipussiin sujautetulla muusinuijalla.
3. Sekoita keskenään rahka ja puolukat ja lisää joukkoon vaahto. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
4. Tarjoa kylmänä.

Lisää aiheesta:

"Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsausPeppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksiaYhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiVolkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannonSuomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon