Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vihreällä peitetty kirjolohi ja puolukkarahka 25.9.2001

Julkaistu 24.09.2001 18:01

Toim. Kati Nappa

Vihreällä peitetty kirjolohi

n. 600 g:n kirjolohifilee
½ tl suolaa
mustapippuria

myllystä pinnalle:

1 purjo (n.200 g)
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 salaattifenkolia (300-350 g)
2 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
50 g murustettua sinihomejuustoa

1.Huuhdo fenkoli hyvin, harjaa ja irrota päällimäiset lehtiruodot tarvittaessa. Leikkaa salaattifenkoli ohuiksi viipaleiksi ja nostaa isohkoon mikronkestävään astiaan.
2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikkaa renkaiksi.
3. Puolita kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
4. Kypsennä fenkolia mikrossa (650-800W) 4-5 minuuttia.
5. Nosta kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin öljyllä sipaistuun uunivuokaan ja ripottele kalalle vähän suolaa ja mustapippuria.
6. Ota fenkoliastia mikrosta ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, purjo- ja kesäkurpitsaviipaleet ja laita takaisin mikroon pariksi minuutiksi. Ota pois mikrosta.
7. Sekoita sinihomejuusto kasvisten joukkoon ja kaada seos kalan päälle ja reunoille.
8. Kypsennä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia. 9.Tarjoa lisukkeeksi tomaattia, hyvää leipää ja halutessasi myös perunoita.


Puolukkarahka

1 prk maitorahkaa
3-5 dl puolukoita
½ prk Vanilja Cremeä tai vähärasvaisempaa vaahtoutuvaa kermaa
sokeria

1. Vatkaa Vanilja Creme vaahdoksi.
2. Painele puolukat rikki muovipussiin sujautetulla muusinuijalla.
3. Sekoita keskenään rahka ja puolukat ja lisää joukkoon vaahto. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
4. Tarjoa kylmänä.

Lisää aiheesta:

Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllylläYllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • 14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä

  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui