Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vihreällä peitetty kirjolohi ja puolukkarahka 25.9.2001

Julkaistu 24.09.2001 18:01

Toim. Kati Nappa

Vihreällä peitetty kirjolohi

n. 600 g:n kirjolohifilee
½ tl suolaa
mustapippuria

myllystä pinnalle:

1 purjo (n.200 g)
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 salaattifenkolia (300-350 g)
2 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
50 g murustettua sinihomejuustoa

1.Huuhdo fenkoli hyvin, harjaa ja irrota päällimäiset lehtiruodot tarvittaessa. Leikkaa salaattifenkoli ohuiksi viipaleiksi ja nostaa isohkoon mikronkestävään astiaan.
2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikkaa renkaiksi.
3. Puolita kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
4. Kypsennä fenkolia mikrossa (650-800W) 4-5 minuuttia.
5. Nosta kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin öljyllä sipaistuun uunivuokaan ja ripottele kalalle vähän suolaa ja mustapippuria.
6. Ota fenkoliastia mikrosta ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, purjo- ja kesäkurpitsaviipaleet ja laita takaisin mikroon pariksi minuutiksi. Ota pois mikrosta.
7. Sekoita sinihomejuusto kasvisten joukkoon ja kaada seos kalan päälle ja reunoille.
8. Kypsennä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia. 9.Tarjoa lisukkeeksi tomaattia, hyvää leipää ja halutessasi myös perunoita.


Puolukkarahka

1 prk maitorahkaa
3-5 dl puolukoita
½ prk Vanilja Cremeä tai vähärasvaisempaa vaahtoutuvaa kermaa
sokeria

1. Vatkaa Vanilja Creme vaahdoksi.
2. Painele puolukat rikki muovipussiin sujautetulla muusinuijalla.
3. Sekoita keskenään rahka ja puolukat ja lisää joukkoon vaahto. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
4. Tarjoa kylmänä.

Lisää aiheesta:

Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajojaSpermaskandaali paisuu EuroopassaVuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

  • 16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • 13:59
    Takaisinvedot

    Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!

  • 13:25
    Sairaudet ja taudit

    Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja

  • 11:34
    Syöpä

    Spermaskandaali paisuu Euroopassa