Tomi Keskinen sai osuman selkään – yritti auttaa haavoittunutta kollegaansa

Poliisin kuolemaan johtaneet tapahtumat ovat tarkentuneet esitutkinnassa, Keskusrikospoliisi tiedottaa.

Ampumisvälikohtaus alkoi lauantaina kello 23.30 aikoihin, kun neljä poliisimiestä avasi aseistautuneeksi epäillyn, 67-vuotiaan Jorma Nyforsin, asunnon ulko-oven. Ennen tätä alue oli ollut pari tuntia eristettynä ja poliisi oli yrittänyt saada yhteyden Nyforsiin ja tämän vaimoon.

Mies alkoi yhtäkkiä ampua asunnosta ulko-ovella olevia poliisimiehiä kohti rynnäkkökiväärillä. Poliisi vastasi tuleen ampuen useita laukauksia.

Auttoi vakavan vamman saanutta kollegaa

Tutkinnassa on selvinnyt, että yksi poliisin luodeista osui Nyforsiin, joka loukkaantui tilanteessa. Hän ei kuitenkaan menettänyt toimintakykyään.

Yksi poliisimiehistä haavoittui heti ovea avattaessa Nyforsin ampumasta rynnäkkökiväärin luodista ja hän siirtyi suojaan asunnon piha-alueelta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Tomi Keskinen lähti vetäytymään tilanteesta auttaakseen vakavan vamman saanutta poliisimiestä. Tässä vetäytymistilanteessa mies ampui Keskistä selkään noin parinkymmenen metrin etäisyydeltä. Keskinen menehtyi heti keskivartaloon osuneesta luodista.

Ampuja surmasi itsensä rynnäkkökiväärillä

Poliisi löysi ampujaksi epäillyn Jorma Nyforsin puoli kahden aikaan yöllä kiinteistön pihalta. Poliisin mukaan hän oli surmannut itsensä rynnäkkökiväärillä.

Koska poliisi on käyttänyt asetta epäiltyä kohtaan vastatessaan tulitukseen, asiasta on tehty ilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf on perehtynyt tapaukseen ja päätynyt siihen, että tässä vaiheessa käytettävissä olevan tiedon perusteella ei ole syytä epäillä kenenkään poliisimiehen syyllistyneen rikokseen Vihdin ampumistapauksen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja