Vietä päivä British Museumissa

Lontoo on museokaupunkina vertaansa vailla. Sen ehdoton helmi British Museum tarjoaa läpileikkauksen koko maailman historiasta. Lue mitä Maikkarin matkailusivut kertovat tästä vierailukohteesta.

British Museum on yksi maailman suurimmista museoista sekä kokonsa puolesta että kävijämääristä laskien. Museon kokoelmaan kuuluu yli seitsemän miljoonaa esinettä. Visiittiin kannattaakin varata aikaa kokonainen päivä.

Aarteita kaikkialta maailmasta

British Museumin kokoelmaan kuuluu ihmiskunnan historian aarteita kaikista maailmankolkista. Muinaiskulttuurit, antiikin Kreikka ja Rooma, viikingit, intiaanit ja Egyptin muumiot ovat kaikki edustettuina. Kuuluisimpiin näyttelyesineisiin kuuluvat Rosettan kivi, Parthenonin veistokset, Lindowin mies ja tietenkin muumiot. Museon keskus on kupolikattoinen Great Court, avaran vaalea aulahalli, josta käydään sisään näyttelysaleihin, kirjakauppoihin ja kahviloihin.

Yksi British Museumin kuuluisimmista saleista on kirjaston upea lukusali, joka huokuu arvokasta vanhanajan henkeä. Hyllyissä on mitä erikoisimpia opuksia vuosisatojen varrelta. Salissa ovat tutkineet ja tehneet työtään monet klassiset kuuluisuudet kuten Charles Darwin, Charles Dickens ja Rudyard Kipling. Karl Marx istui 30 vuoden ajan paikalla G7 kirjoittaen Pääomaa.

Kartta käteen ja kuulokkeet päähän!

Kartta on museossa liikkuessa ehdottomasti tarpeen, satunnaisesti vaeltelemalla uupuisi ennen kuin on nähnyt puoliakaan huoneista. Saleja on yhteensä noin 90. Opasteet ovat suhteellisen selkeät, mutta saleja ei kannata kiertää numerojärjestyksessä – eikä muutenkaan edes yrittää nähdä kaikkea kerralla.

Kiinnostavassakin museossa voi saada yliannostuksen, joten on järkevää miettiä etukäteen mitä tahtoo nähdä ja suunnistaa valitsemiinsa kohteisiin kartan avulla. Näyttelyesineet on järjestetty alueittain ja teemoittain. Esillä on vain murto-osa kokoelmasta, sillä kaikki seitsemän miljoonaa esinettä eivät millään mahtuisi samanaikaisesti näyttelyyn.

Museon ohjelmassa on päivittäin lukuisia opastettuja kierroksia, joista pääosa on ilmaisia. Osasta peritään pieni osallistumismaksu. Kokoelmaan voi tutustua myös nauhalta kuunneltavan opastuksen avulla. Useissa saleissa on pöytiä, joiden ääressä museoesineisiin saa tutustua omin käsin asiantuntijoiden opastamana.

British Museumiin kannattaa varata Lontoon-matkasta yksi kokonainen päivä. Aika kuluu nopeasti, kun sali toisensa jälkeen on täynnä kiehtovaa maailmanhistoriaa. Niille, jotka eivät ehdi tai halua viipyä tuntikausia, löytyy oiva apu aulan infopisteestä, jossa jaetaan kiireisille kävijöille karttoja, joihin on merkitty museon kaikkein kuuluisimmat esineet ja suosituimmat salit.

Lue koko juttu ja poimi lisää Lontoon-matkavinkkejä Maikkarin matkailusivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat