Vieläkö joku muistaa suomalaisen Toroidion-supersähköauton? Tuotanto alkaa vielä tänä vuonna – hinta pudonnut neljäsosaan

Suomalainen Toroidion-supersähköauto saapuu markkinoille vuoden 2019 aikana.

Suomalaisen supersähköauto Toroidionin tuotanto käynnistyy vielä tämän vuoden aikana. Auton myyntihintaa on saatu laskettua inhimillisemmälle tasolle.

Hieman jo unholaan vaipunut Toroidion osoittaa jälleen elonmerkkejä. Pari vuotta sitten runsaasti hehkutusta osakseen saaneen yhtiön ensimmäinen auto pääsee tuotantoon vielä tämän vuoden aikana. Ensimmäiset yksilöt valmistuvat vuoden toisella puoliskolla.

Alun perin Toroidionin ensimmäisen sähköauton hinnaksi kerrottiin 995 000 euroa ennen veroja. Nyt konseptiversioon pohjautuvan tuotantomallin hintalapuksi on ilmoitettu 250 000 euroa, mikä on suurin piirtein samaa luokkaa Teslan tulevan Roadsterin kanssa.

Toroidionin kehittämä "mullistava" voimalinjatekniikka on suunniteltu skaalautuvaksi. Sitä voidaankin yhtiön mukaan hyödyntää urheiluautojen lisäksi myös henkilöautoissa, moottoripyörissä, laivoissa tai jopa lentokoneissa.

Auto tullaan valmistamaan Suomessa, mutta tarkempaa paikkaa ei ole ilmoitettu. Toroidionin toimitusjohtaja Pasi Pennanenkertoi MTV Uutisille jo vuonna 2015, että suomalaisuudesta aiotaan pitää visusti kiinni.

– Suomalaisuus on kansainvälisesti korkealle arvostettua. Siihen liittyy sellaisia arvoja kuten puhtaus, laatu ja teknologinen osaaminen, Pennanen luetteli tuolloin.

Arviot raaseporilaisen Toroidionin tulevaisuudesta ovat vaihdelleet laidasta laitaan parin viime vuoden aikana. Yhtiö yritti kaksi vuotta sitten kerätä lisärahoitusta 8–14 miljoonaa euroa, mutta se ei onnistunut.

Talouselämän mukaan vuoden 2017 tilinpäätöksen perusteella yhtiön kassassa oli vuosi sitten vaivaiset 200 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja