VIDEO: Tuotekehittelijä perustelee, mitä järkeä on uutuuspuhelimen kahdessa näytössä

Mitä järkeä on kahden näytön puhelimessa? 2:59

Tänään Suomessa myyntiin tullutta Yotaphone 2:sta on markkinoitu ennen kaikkea puhelimena, jossa on kaksi näyttöä. Mutta mitä käytännön hyötyä tästä on?

Jukka Hekkala on vastannut puhelimen tuotekehittelystä Oulussa yhdessä kymmenien muiden entisten Nokia-työntekijöiden kanssa.

– Kakkosnäyttö on hyödyksi muun muassa akun kestoon. Puhelimessa on akun kestoa pidentävä sovellus, jolla voi luvata 2–2,5 päivää käyttöaikaa, Hekkala perustelee.

MTV kokeili:

Yotaphone tuntui puhelimelta lähinnä perusominaisuuksia vaativan tavallisen tallaajan mielestä sirolta ja käteen mukavasti sopivalta.

Niin sanottu ykkösnäyttö toimii vastaavalla tavalla kuin muutkin älypuhelimet, mutta virtaa säästävä kakkosnäyttö puhelimen kääntöpuolella vaatii käyttäjältä kärsivällisyyttä. Kakkosnäytön toimintanopeus on päänäyttöä hitaampi.

Valmistajien mukaan puhelin sopii erityisesti paljon matkustaville liike-elämän toimijoille, joille akun kestävyys on tärkeää. Se on varmasti totta, sillä äkkiseltään kahden näytön uutuuskännykässä riittää opeteltavaa. En suosittelisi sitä niille, joilla on hankaluuksia jo yksinkertaisempien luurien kanssa.

Kiinnostava yksityiskohta Yotaphone 2:ssa on selfie-sovellus, jossa oman kuvansa näkee takanäytöllä, samalla kun itsestään voi napata kuvan paremmalla takakameralla.

Yotaphone 2:en taustapuolella on sähköä kuluttamaton e-ink-näyttö, joka on päällä koko ajan.

Älypuhelinten näyttöjen hauraus on ollut monille päänvaiva. Hekkala vakuuttaa Yotaphone 2:n näyttöjen olevan kestäviä.

– Takaosan näytön kestävyys on samaa luokkaa kuin normaalinäytöllä. Puhelimelle on suojakuoria, jotka kiertävät laitteen reunoja ja suojaavat sitä pudotessa.

Hekkalan mukaan Yotaphone 2 toimii talvipakkasissa muiden älypuhelinten tavoin.

Yotaphone 2 tiedot

Venäläisen Yota Devices - teknologiayhtiön uutuuspuhelin

Käyttöjärjestelmä: Android 4.4, KitKat

Koko: 144.9 x 69.4 x 8.95 mm

Paino: 145 g

Näytöt: 5 tuuman Full HD 1920x1080 värinäyttö, 4.7-tuumainen e-ink-näyttö 960x540.

Kamera: 8 MP

Etukamera: 2.1 MP

Keskusmuisti: 2 GB RAM, 32GB eMMC

Akku: 2,500mAh, langaton lataus

Lue myös:

    Uusimmat