Video todistaa etenemisen: Ukrainalaissotilaat tyhjentävät kylää käsikranaateilla ja konetuliaseilla

Ukrainalaissotilaat tyhjentävät Klishchiivkan kylää kranaatein ja konetuliasein maan armeijan julkaisemalla videolla Bahmutin eteläpuolelta 1:08
Ukrainan armeija on julkaissut paikallistetun videon, jossa ukrainalaissotilaat tyhjentävät Klishchiivkan kylää kranaatein ja konetuliasein Bahmutin eteläpuolella. Videon kuvausaikaa ei ole vahvistettu.

Ukrainan armeija on julkaissut jutun alusta löytyvän videon, joka yhdysvaltalaisen ajatushautomo Institute for the Study of Warin (ISW) mukaan on paikallistettu Donetskin alueen Bahmutin kaupungin eteläpuolella sijaitsevaan Klishchiivkan kylään.

ISW:n mukaan video todistaa, että Ukrainan Bahmutin alueen vastahyökkäys on edennyt "marginaalisesti" juuri Klishchiivkan kylän alueella. Videolla näkyy ukrainalaisjoukkojen tulitusta, raunioituneita rakennuksia ja kellariin rynnäköinti.

Ukraina on virallisesti väittänyt, että sen tavoitteena on piirittää Bahmut, jonka Venäjä valtasi kuukausia kestäneiden taisteluiden jälkeen toukokuun lopulla. Ukraina aloitti oman vastahyökkäyksensä Bahmutin etelä- ja pohjoispuolella jo ennen kuin taistelu varsinaisen kaupungin alueella oli päättynyt.

Bahmutin rintamatilanne 17.8.2023
Bahmutin alueen rintamatilanne 17. elokuuta. Punaiset nuolet ovat Venäjän hyökkäyksiä. Kartta: The War in Ukraine -tilannekartta / Black Bird Group.

Ajatushautomon mukaan Ukraina jatkoi torstaina vastahyökkäystään ainakin kolmella rintamalla. 

Bahmutin ympäristön lisäksi Ukraina onnistui etenemään Länsi-Zaporizhzhjan alueella, jonne Ukraina on tiettävästi heittänyt myös reservissä pitämiään niin sanottuja uusia hyökkäysprikaateja, jotka on ainakin pääosin aseistettu länsimaisella kalustolla.

Ukrainan noin kaksi ja puoli kuukautta kestänyt vastahyökkäys ei ole kyennyt merkittäviin läpimurtoihin. 

Ukrainan erikoisjoukkojen vahvistamaton video: Raakaa lähitaistelua venäläisten juoksuhaudassa 1:57
Ukrainan erikoisjoukkojen kesäkuussa julkaisema video: Sotilaat rynnäköivät venäläisten juoksuhautaan ja käyvät raakaa lähitaistelua. Videota ei suositella herkille, eikä sen aitoutta ole vahvistettu.

 

Lue myös:

    Uusimmat