Ukraina väittää vallanneensa Urozhainen kylän etelässä

Kamera tallensi: Ukrainan joukot tuhoavat kaksi venäläistä tankkia ja vaurioittavat kahta muuta – "Vihollinen tuhotaan systemaattisesti" 1:35
Ukrainan armeijan elokuussa julkaisema video väitetysti näyttää, miten maan joukot tuhoavat kaksi T-80-taistelupanssarivaunua ja vaurioittavat T-90- ja T-72 -panssareita. Videon aitoutta ei ole vahvistettu.

Ukrainan apulaispuolustusministeri Hanna Maliarin mukaan Ukraina on vallannut takaisin Urozhainen kylän, joka sijaitsee Donetskin alueella. Maliar esitti väitteensä Telegram-viestipalvelussa.

Venäläislähteet ovat jo aiemmin väittäneet, että Ukraina on vallannut kylän takaisin. 

Uutistoimisto Reuters ei ole kuitenkaan pystynyt vahvistamaan Ukrainan väitettä, eikä Venäjä ole virallisesti kommentoinut asiaa.

Apulaispuolustusministeri Maliarin mukaan ukrainalaisjoukot ovat kaivautuneet asemiin Urozhainen reunamille.

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War puolestaan kirjoittaa, ettei se ole nähnyt kuvallista todistetta kylän uudelleenvaltauksesta. Ajatushautomo julkaisi näkemyksensä ennen Ukrainan apulaispuolustusministerin väitettä.

Rintamatilanne Etelä-Ukrainassa 16.8.2023
Etelä-Ukrainan Velyka Novosilkan rintamatilanne 15. elokuuta. Siniset nuolet ovat Ukrainan hyökkäyksiä, punaiset Venäjän. Vaaleanpunaisella värillä on merkitty alue, jonka Ukrainan vastahyökkäys on kesän aikana vallannut takaisin. Hyökkäysalue on leveydeltään noin 30 kilometriä ja syvyydeltään korkeintaan 10 kilometriä. Kartta: The War in Ukraine -tilannekartta / Black Bird Group.

Urozhainen kylän valtaus on osa Ukrainan Donetskin ja Zaporizhzhjan välisen alueen vastahyökkäystä, joka on ollut käynnissä yli kaksi kuukautta

Kyseisestä Ukrainan iskusuunnasta on tavattu puhua Velyka Novosilkan alueen hyökkäyksenä. Ukraina on edennyt alueella syvimmillään noin kymmenkunta kilometriä. Hyökkäysalueen leveys on yhteensä noin 30 kilometriä.

Venäläissotilaat joutuvat Ukrainan tarkka-ampujien tähtäimeen Bahmutissa 0:55
Ukrainan julkaisemalla videolla väitetysti näkyy, miten venäläissotilaat joutuvat ukrainalaisen tarkka-ampujan tähtäimeen Bahmutin alueella. Ukrainan armeijan elokuussa julkaiseman videon aitoutta ei ole vahvistettu. 

Lue myös:

    Uusimmat