Mainos

Video: Sarjakuristaja Penttilä peitti kasvonsa saapuessaan oikeuteen – syytetään murhasta

0:45

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on saapunut Helsingin käräjäoikeuteen tuoreimman henkirikosjutun käsittelyynsä.

Video: Sarjakuristaja Michael Penttilä saapui oikeuteen. 

Michael Penttilä on myöntänyt tappaneensa 52-vuotiaan naisen Helsingissä huhtikuussa, mutta syyttäjä vaatii rangaistusta murhasta.

Penttilä on aiemmin tuomittu useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on muun muassa kuristanut uhrejaan kaulasta nahkahanskoilla ja perustellut tekoja oikeudessa esimerkiksi sadomasokistisena seksinä.

Penttilä on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa.

Lisäksi hänellä on tuomiot muun muassa törkeästä raiskauksesta, vapaudenriistosta ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä.

Kuristi naisen odottaessaan tuomiota

Hovioikeus totesi toukokuun lopulla, että Penttilä suunnitteli 17-vuotiaan tytön kuristamista viime vuoden alkupuolella.

Hovioikeus tuomitsi Penttilän kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Oikeuden mukaan päämääränä oli vähintäänkin pahoinpidellä tyttöä törkeästi, mutta ei välttämättä käyttää kuolemaan johtavaa väkivaltaa.

Juttu valmistelurikoksesta kaatui aikanaan käräjillä, minkä vuoksi Penttilä odotti hovioikeuden tuomiota vapaalta. Tänä aikana hän kuristi 52-vuotiaan naisen.

Penttilän kohtaa oikeussalissa syyttäjä Eija Velitski, joka syytti Penttilää myös valmistelurikosjutussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.