Video: Näin Ullanlinnan taposta epäilty ajoi perheensä kanssa mereen Helsingin keskustassa

Näin Ullanlinnan taposta epäilty ajoi perheensä mereen 0:45
Videolta on nähtävissä, kuinka Ullanlinnan taposta epäilty psykiatrian erikoislääkäri ajoi autolla mereen perhe kyydissään.

Valvontakameravideo näyttää, miten Ullanlinnan taposta epäilty psykiatrian erikoislääkäri ajoi autolla mereen perhe kyydissään kesällä 2021. Kyydissä oli myös miehen vaimo, jonka taposta miestä nyt epäillään.

MTV Uutiset sai videon haltuunsa viranomaiselle tehdyllä tietopyynnöllä. Video on osa poliisin esitutkintamateriaalia jutusta, jonka poliisi avasi onnettomuuden jälkeen.

Onnettomuus sattui elokuussa 2021. Lääkärimiehen ohjaama valkoinen Volvo-katumaasturi putosi mereen Helsingin keskustassa, aivan Kauppatorin kupeessa.

Kuulusteluissa mies kertoi, että auto päätyi veden varaan vahingossa. Hän oli kertomansa mukaan seonnut auton ohjauslaitteiden kanssa ja luullut, että pakki on päällä. Peruuttamisen sijaan mies kaasutti suoraan mereen kivetyltä laiturialueelta. Auto putosi veteen, koska se oli ennen onnettomuutta pysähtyneenä aivan laiturin reunalla.

Auto oli tapahtumien aikaan koeajossa, eikä miehen oma. Mies oli hakenut auton vain reilua tuntia ennen onnettomuutta.

Autossa oli tapahtumahetkellä kyydissä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien miehen puoliso, jonka surmaamisesta miestä nyt epäillään. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa, sillä perhe sai apua paikalla olleilta ihmisiltä ja paikalle saapuneilta poliiseilta nopeasti.

Esitutkinnan myötä poliisi katsoi, ettei mies ollut ajanut autoa mereen tahallaan. Miehelle määrättiin sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nyt miestä sen sijaan epäillään taposta. Miehen aviopuoliso löydettiin kuolleena viime lauantaina, kun mies poliisin mukaan yritti siirtää naisen ruumista jätesäkissä autoonsa. Nainen oli ilmoitettu kadonneeksi edeltävänä päivänä, 16. joulukuuta.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut miehen taposta todennäköisin syin epäiltynä. Tutkintavankeudesta päätettiin eilen. Käräjäoikeuden istunto järjestettiin poikkeuksellisesti Auroran sairaalassa, joka tarjoaa psykiatrista hoitoa.

Poliisi ei ole kertonut epäillyn henkirikoksen tekotapaa tai muita yksityiskohtia julkisuuteen. Epäillyn henkirikoksen motiivi on toistaiseksi täysin hämärän peitossa.

Lue myös:

    Uusimmat