Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty lääkäri vangittiin käräjillä – taposta epäiltyä miestä ei näytetty medialle lainkaan

Ullanlinnan epäiltyä vaaditaan vangittavaksi – käsittely poikkeuksellisesti psykiatrisessa sairaalassa 4:20
Ullanlinnan epäiltyä vaaditaan vangittavaksi – käsittely poikkeuksellisesti psykiatrisessa sairaalassa

Helsingin käräjäoikeus määräsi Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn psykiatrian erikoislääkärin vangittavaksi taposta epäiltynä. Mies osallistui Helsingin käräjäoikeuden istuntoon psykiatrisesta sairaalasta. 

Mies vangittiin 16. päivä joulukuuta Helsingissä tapahtuneesta taposta todennäköisin syin epäiltynä. Mies määrättiin siis tutkintavankeuteen poliisin vaatimuksesta. Asiassa on nostettava syyte 8. maaliskuuta 2023 mennessä.

Vangitsemisistunto pidettiin iltapäivällä poikkeuksellisesti Auroran sairaalassa sen sijaan, että asiaa olisi puitu Helsingin käräjäoikeuden tiloissa. Auroran sairaalassa on oikeuspsykiatrian poliklinikka sekä Helsingin kaupungin psykiatrista sairaalatoimintaa.

Toimittajille ja yleisölle järjestettiin mahdollisuus seurata tilaisuutta Helsingin käräjäoikeuden tiloissa videoyhteyden välityksellä. Ennen istunnon alkua valo- ja videokuvaaminen kiellettiin kategorisesti. 

Istunnon aluksi käräjäoikeuden istunnon puheenjohtaja kertoi, että asia puidaan suljetuin ovin. Tämän jälkeen toimittajat käskettiin ulos käräjäsalista.

Istunnon päätteeksi tuomari kertoi medialle vangitsemisistunnon lopputuloksen, mutta henkirikoksesta epäiltyä miestä ei näytetty edes videoyhteyden välityksellä medialle. 

Istunto käytiin ruotsin kielellä.

Ullanlinnan taposta epäilty on vangittu – media ei saanut nähdä miestä lainkaan 2:26
Ullanlinnan taposta epäilty on vangittu – media ei saanut nähdä miestä lainkaan.

Tämä tapauksesta tiedetään

Vuonna 1974 syntyneen miehen epäillään surmanneen vaimonsa Helsingin arvoalueella Ullanlinnassa viime viikonloppuna. Poliisin mukaan henkirikos tapahtui yksityisasunnossa.

Poliisi alkoi selvittää tapausta, kun uhrista tehtiin katoamisilmoitus perjantaina 16. joulukuuta. Nainen ei ollut ilmestynyt töihin. Naista etsittiin laajasti perjantain aikana niin poliisin, läheisten kuin ystävien ja naapureidenkin kesken.

Perjantain aikana poliisi kävi myös pariskunnan yhteisessä kodissa, mutta henkirikosepäilyt alkoivat viritä vasta seuraavana aamuna, kun naapurit kiinnittivät huomiota aviomiehen erikoiseen käytökseen.

Silminnäkijöiden mukaan mies lastasi autoonsa jätesäkkejä taloyhtiön porttikongissa. Erityisesti huomio oli kiinnittänyt yhteen suureen säkkiin, joka näytti siltä, kuin sinne olisi sullottu esimerkiksi matto. Sivulliset yhdistivät näkemäänsä naisen katoamisen ja hälyttivät paikalle poliisin.

Partio saapui paikalle nopeasti, ja suuresta jätesäkistä löytyi kadonneeksi ilmoitetun naisen ruumis. Aviomies otettiin kiinni paikalta.

Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen epäillyn henkirikoksen tekotapaa tai motiivia. Asiaa on tutkittu rikosnimikkeellä tappo, mutta poliisi on kertonut, että rikosnimike voi tutkinnan edetessä vielä muuttua.

Julkisuudessa on kerrottu alkuviikon aikana, että nyt henkirikoksesta epäilty mies ajoi autolla mereen perhe kyydissään Helsingin keskustassa toissa kesänä. Tuolloin tapaus todettiin kuitenkin onnettomuudeksi ja mies sai sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Juttua päivitetty 20.12.2022 kello 16.00: Juttua päivitetty kauttaaltaan vangitsemisistunnon päätyttyä. Lisätty tietoa epäillyn miehen vangitsemisesta sekä istunnon yksityiskohdista.

Katso aiheesta lisää: 

Vaimonsa taposta Ullanlinnassa epäilty ajoi 2021 Kauppatorilta mereen puoliso ja neljä lasta kyydissä – tämä epäillyn taustoista tiedetään 4:25

Lue myös:

    Uusimmat