Video: Mazda Koeru = Mazda CX?

CX-4, CX-6 vaiko peräti CX-7? Vai jotain ihan muuta? Mazdan konseptiauto maalaa kuvan hyvin coupen omaisesta katumaasturista, joka on lisäksi niin valmiin näköinen, että sen tuotanto alkanee pian. Laitetaan tähän vain ovenkahvat ja oikeat peilit, ja vaihdetaan alle jotkut muut kuin 21-tuumaiset pyörät – siinä se on.

Mazdalla arvostetaan perinteisesti käden taitoa muotoilussa, ja se on aina näkynyt tuotteissa. Koerunkin linjat ovat äärettömät sulavat, kauniit ja tyylikkäät. Harva nykyauto on näin veistoksellinen ja samalla näin ajattoman oloinen.

Erittäin viistoperäisellä Koerulla on mittaa 4,6 metriä, mutta se on 1,5 metriä korkeana huomattavan matala jopa crossoveriksi.

– Koerusta voi hyvin pitkälti tulkinta sen, mihin Mazda on viemässä isomman kokoluokan maastureitaan. Kyseessä on konsepti, joten missään ei ole kerrottu mallinimeä vielä. Joku CX:hän se varmasti on, mutta onko numero jotain nelosen ja kympin väliltä, niin sitä ei osaa tässä kohtaa vielä sanoa. Akseliväli on sama kuin CX-5-mallissa. Auto on kuitenkin leveämpi, pidempi ja matalampi kuin CX-5, Inchape Motorsin Mazda-johtaja Markku Riekkola kommentoi Teknaville Frankfurtissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja