Kanttori yllätti jumalanpalvelukseen tulleet – näin komeasti soi Porilaisten marssin Leijonien voiton kunniaksi

Kiekkokanttori riemastui Leijonien olympiakullasta ja yllätti seurakunnan Porilaisten marssilla Jyväskylässä – tältä se kuulosti 1:49
Video: Näin kaikui Porilaisten marssi Jyväskylän kirkossa! Videon kuvasi suntio Katja Laitinen.

Jyväskylän seurakunnan kanttori Piia Laasonen ilahtui Leijonien olympiakullasta ja päätti soittaa uruillaan Porilaisten marssin jumalanpalveluksen päätteeksi.

Idea kehkeytyi aamulla, kunLaasonen oli ajelemassa autollaan töihin.

– Sattumalta laitoin radion auki ja kuulin sitten että jaahas, täällä onkin ottelun viimeinen minuutti menossa. Ajattelin että mikäs on tilanne ja miten käy. Jokaisen radiojuontajan h-hetki on sanoa "Pasila, Porilaisten marssi". Mietin sitten että voisikohan tätä vähän hehkuttaa täälläkin, Laasonen naurahtaa.

– Kyllä sitä seurakuntanakin haluaa kannustaa, että hyvä Suomen urheilijat.

Tuumasta toimeen: Laasonen tarttui urkujen koskettimiin jumalanpalveluksen päätteeksi. Aivan kylmiltään hän ei kuitenkaan soittoon ryhtynyt.

– Harjoittelin hieman ennen jumalanpalvelusta. En ole tainnut ikinä ennen soittaa Porilaisten marssia uruilla aikaisemmin. Piti kaivaa äkkiä nuotit ja testata. Mutta ei se kovin vaikea ollut, Laasonen hymähtää.

Tieto kultamitalista tavoitti osan seurakuntalaisista vasta kirkossa.

– Seurakuntalaiset olivat ihan iloisia, mutta myös yllättyneitä. Muutamat antoivat aploditkin, mutta heille tuli yllätyksenä, että ai Suomi on voittanut kultaa, onpa hienoa!

– Jotkut sanoivat sitten että tästähän pitää lähteä mitalikahveille.

Laasonen on toiminut kanttorina Jyväskylän seurakunnassa kymmenen vuotta. Hän seuraa satunnaisesti jääkiekkoa – esimerkiksi maajoukkueen tärkeitä otteluita, kuten MM-kisoja.

– Hienoa että voittivat ja sitä kannustaakseni tämän soitinkin, Laasonen naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat