Video ja kuvat: Hurja ulkomuoto – näyttääkö Volkswagen Golf pian tältä?

Golf GTE Sport on kolmen moottorin konsepti-Volkkari, jonka moottorit tuottavat yhteensä 395 hevosvoimaa, se kiihtyy nollasta sataan 4,3 sekunnissa ja huippunopeutta auto kelaa 280 kilometriä tunnissa.

Volkswagen esitteli hurjan pistokehybridi-konseptiautonsa tämän vuoden toukokuussa, ja Frankfurtissa se nähtiin ensi kertaa messuympäristössä. VW kuvailee konsepti-Golfiaan nollapäästöisen henkilöauton ja kilpa-auton ennennäkemättömäksi yhdistelmäksi.

VW Golf GTE Sport –konsepti

Moottorit 1.6 TSI + kaksi sähkömoottoria
Hinta alkaen EI TIEDOSSA
Teho / vääntö 395 hv / 670 Nm
Päästöt sähköllä 0 co2 g/km

Frankfurtin konseptiautojen joukosta Golf GTE Sport erottuu kirkkaasti edukseen. Täytyykin toivoa, että visiosta edes neljäsosa päätyy tulevaisuudessa tuotantoautoihin.

Keulalla Latvalan mylly – runsaat lisämausteet sähköllä

Auton keulalla on Jari-Matti Latvalankin ajaman Volkswagen Polo WRC:n 295 hevosvoiman 1.6-litrainen TSI-moottori, jolla VW – tarkemmin ottaen Sebastien Ogier – on napannut kolme rallin WRC-luokan maailmanmestaruutta. Sen seuraksi eteen on tuotu sähkömoottori, joka tuottaa 113 hevosvoimaa ja 330 newtonmetrin väännön. Taakse lisävoimaa tuottaa samanlainen sähkömoottori, siitä vääntöä on otettu irti 280 Nm. 

Monenlaisia erikoisuuksia

Golf GTE Sport –konseptissa on monenlaisia erikoisuuksia. Tulipalon yllättäessä autoon rakennetut sammutuslaitteet voi laukaista napinpainalluksella – kuten kilpa-autoissa nykypäivänäkin voi. Matkustajalle on tarjolla omat informaationäyttönsä, joiden avulla tämä voi tutkia auton teknistä dataa tai tarkkailla g-voimien kohdistumista kuljettajaan tai matkustajiin ajon eri vaiheissa. Lentokoneiden ohjaamojen tapaan osa kojelaudan kytkimistä on sijoitettu kattoon.

Kahdensadan kilometrin tuntinopeuden auto saavuttaa nopeimmillaan 15,9 sekunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja