VIDEO: Heppa otti sian lapsekseen – Mummoponin ja Irmeli-possun tarina todistaa, että ystävyys ei tunne rajoja

Vanha ja nuori, iso ja pieni, poni ja possu. Fagerängin tilalla rakkaus ei katso ikää, ulkonäköä eikä edes lajia.

Espoolaisella Fagerängin tilalla tulija kohtaa pihamaalla erottamattoman parivaljakon. Mummoponiksi kutsuttu islanninhevostamma Frigg on ottanut tilan nuoret possut, pörröiset Unkarin villasiat Alman ja Irmelin, suojateikseen. Irmeli-possu puolestaan kuvittelee olevansa itsekin poni, ja pitää Mummoponia äitinään, tilan emäntä Maria Mäkinen kertoilee.

Irmeli on vasta vuoden ikäinen, ja varttunut Mummoponin suojeluksessa. Mummoponilla puolestaan on ikää jo kunnioitettavat 34 vuotta: ihmisen iässä heppa olisi 100-vuotias ikäneito. Kun omia varsoja ei enää ole, on samanvärinen villasika osoittautunut oivaksi ottolapseksi

Muut tilan hevoset eivät siedä sikoja seuralaisinaan, mutta Mummoponia kärsät ja saparohännät eivät häiritse. Hevosrouva seuraa possupienokaisiaan minne nämä ikinä menevätkin –
eli lähinnä ruoan kimppuun ja pahnoille koisimaan.

Mummoponi ja possu kulkevat pihapiirissä vapaasti, ja Maria kertoo ystävysten tepastelevan toisinaan pitkillekin kävelyretkille lähitienoon metsiin. Missä ne käyvät ja mitä ne tekevät, se on kaverusten kahdenkeskinen salaisuus.

Mummoponin ja possujen maine on kiirinyt, ja heidän omalla Facebook-sivullaan on jo 1100 tykkääjää. Katso Kymmenen uutisten loppukevennys karvaisesta kaksikosta!

Lue myös:

    Uusimmat