Video: Futuristinen BMW Markku Alénin ajossa

BMW on lähtenyt mukaan pistokkeesta ladattavien hybridiautojen markkinoille näyttävästi. Teknavin testikuljettaja Markku Alén pääsi tutustumaan perinpohjaisesti uuteen i8-malliin hiljattain.

Hiilidioksidipäästöt ohjaavat tällä hetkellä paljon autonvalmistajien toimia etenkin Euroopassa. Tällä hetkellä yksi tehokkaimmista keinoista hiilidioksidipäästöjen laskemiseen on hyödyntää ladattavaa hybriditekniikkaa. Kun tämän pienipäästöisyyden yhdistää urheilullisuuteen saadaan kasaan todella mielenkiintoinen paketti.

BMW i8 on muotoiltu todella näyttävästi ja sen suorituskyky on urheiluautoluokkaa. Siitä huolimatta auton päästöt ja kulutus jäävät todella alhaisiksi. Taikasana tässä tapauksessa on sähkö. Kyseessä on pistokkeesta ladattava hybridi, jolla voi pelkällä sähköllä vajaat 40 kilometriä, mutta joka kiihtyy satasen vauhtiin 4,4 sekunnissa.

BMW:n uutuus vakuutti myös Teknavin testikuski Markku Alénin.

– Onhan näiden (hybriditekniikka ja urheilullisuus) sovittamisessa paljon työtä, mutta se on tätä päivää. Tässä autossa kolmisylinterinen turbo hoitaa hommansa hienosti ja sähkömoottori tuo kivasti lisäpotkua, Alén jatkaa.

Markku Alénin kaksiosaisen i8-koeajotarinan voi katsoa alta. BMW i8:n kattavampi koeajoartikkeli puolestaan löytyy täältä.

Lue myös:

    Uusimmat