Vettelille puolikas kierros – "Tavoitteena päästä ruutulipulle"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei osaa antaa aikarajaa, jonka sisällä mestaritalli pystyy ratkaisemaan luotettavuusongelmansa.

Daniel Ricciardo sai perjantaina ajettua ensimmäisen pitkän, 20 kierroksen stintin, mutta lauantaina Sebastian Vettel jäi aamupäivällä kahdesti radan varteen ilman yhtään täyttä kierrosta. Hänen oli tarkoitus palata iltapäivän päätteeksi rattiin, mutta Red Bull löi lopulta hanskat tiskiin ja saksalainen poistui varikolta tunnin etuajassa.

BBC:n haastattelussa Hornerilta kysyttiin realistista tavoitetta kahden viikon päästä kisattavaan Australian osakilpailuun.

– Nähdä ruutulippu. Se olisi hyvä alku. Ensinnäkin täytyy päästä maaliin, mutta suorituskyvyn kannalta meillä on hyvä auto, Horner vastasi.

Sky Sportsin toimittaja Ted Kravitz arvioi perjantaina, että vaikka puhetta Renault-moottorista on riittänyt, Red Bullin ongelmista 80 prosenttia on sen omia ja vain 20 prosenttia Renaultin vikaa.

– Meillä on kaikki luottamus Renaultiin. Kaikki menestyksemme on tullut heidän kanssaan. Viryn tehtaalla on erittäin älykkäitä ihmisiä ja olen varma, että he ratkaisevat ongelmat, Horner totesi BBC:lle.

Lauantain toinen ilman kierrosaikaa jäänyt talli oli Sauber, jonka moottori syttyi aamupäivällä tuleen.

Lue myös:

    Uusimmat