Lewis Hamiltonilta kovaa vihjailua tallinsa toiminnasta

Mestarikuljettaja Lewis Hamilton jakoi medialle suolaisia kommentteja Monacossa lauantain aika-ajon jälkeen. Hamilton vaikutti harmistuneelta siitä, että Mercedes-tallikaveri George Russell pääsi nauttimaan tallin tuoreimmasta päivityspaketista, jota hänen omaan autoonsa ei asennettu.

Russell ajaa Monacossa tänä viikonloppuna uudella etusiivellä.

– Talli on työskennellyt kovasti tehtaalla tuodakseen päivityksen viimeiseen kahteen osakilpailuun ja päivityksen myös tähän viikonloppuun, mutta meillä oli vain yksi, joka Georgella on, Hamilton pohjusti Autosportin mukaan ajettuaan aika-ajoissa seitsemänneksi.

Russell päihitti Hamiltonin 0,078 sekunnin erolla ja oli viides.

– Odotin, että Georgen voittaminen on vaikeaa, koska hänellä on päivitysosa.

Hamiltonin kommentit asettuvat outoon valoon Autosportin tietojen rinnalla, sillä lehden mukaan Hamilton ei alun perin edes olisi halunnut uutta siipeä Monacoon, vaan luovutti päivitetyn osan suosiolla tallikaverilleen. Mercedeksen mukaan uusi etusiipi on kuitenkin molempien kuljettajien käytössä seuraavassa osakilpailussa Montrealissa.

Turhautuneen Hamiltonin mukaan hänen autossaan on jotain muutenkin mystistä aika-ajoissa.

– Kun pääsemme aika-ajoihin, en ymmärrä. Tiedän automaattisesti, että menetän kaksi kymmenystä tullessani aika-ajoihin.

– En tiedä, onko se tehon laskeminen tai jotain suorituskyvyssä. Mutta suoritusteho laskee autossa, jostain syystä. Joten on hieman turhauttavaa olla vasta seitsemäs, Hamilton pyöritteli.

Hamilton totesi ajavansa normaaliin tapaan ja kierrokset ovat sinällään onnistuneita. Hän lisäsi, ettei odota kukistavansa tallikaveriaan aika-ajoissa enää koko kaudella, minkä saattoi tulkita suorana vihjauksena Russellin suosimisesta.

Hamiltonin vihjailulle pontta antaa se, että hän on siirtymässä Mercedeksen kilpailijatalliin Ferrarin riveihin tämän kauden jälkeen. Russell puolestaan jatkaa tallissa.

Lue myös:

    Uusimmat