Vettä kellarissa

Talomme on savimaan päällä ja kellariimme tulee vettä. Siellä on uppopumppu, mutta se ei kuitenkaan keväisin ja syksyisin auta. Kerro onko muuta mahdollisuutta kuin täyttää kellari hiekalla?

Et kerro, minkälaisessa maastossa talonne on. Onko rinteessä, onko sadevesiviemärin liittymään mahdollisesti kaatoa, vai hoidetaanko kaikki perusvedet, kattovesineen pumppaamalla pois talonne ympäriltä? Joka tapauksessa lähtökohta on se, että talon ympärykset avataan perustustasolle saakka, kunnollinen salaojitus talon ympärille ja mahdollisesti myös talon sisälle lattioiden alle (vaatii lattioiden auki piikkauksen ja maan kaivun perustustasolle saakka). Ylin nurkka on luonnollisesti se, mikä on kauimpana perusvesikaivosta (PVK:sta). Sen korkeus tulee olla vähintään puoli salaojaputken korkeutta perustustason alapuolella. Salaojiin kaatoa 0,5-1:100. kohti PVK:a PVK:hon padotusventtiili salaojiin päin, ettei mahdollinen tulvavesi pääse työntymään salaojiin. PVK:sta joko kaato tai pumppaus sadevesiviemäriin, mikäli sellaiseen on mahdollista liittyä. Muuten purkupaikka mahd. kauas talosta alamäkeen, tai ojaan. (ei kuitenkaan naapurin tontille).

Täytteenä lattioiden alla olisi hyvä käyttää Leca-soraa, sepeliä ja lämmöneristettä (Foam, tai Styrox) tai ns. papulevyä, joka toimii sekä lämmöneristeenä että kapillaarikatkona ja vaakasalaojana Leca-soran tapaan. Perustuksia vasten, talon ulkopuolelle, lattiapinnan alapuolelle kumibitumieristys ja lattiapinnan yläpuolelle perusmuurilevy.(esim. system Isola Platon). Perustusten vieri täytetään taas joko Leca-soralla tai sepelillä. Maan pinta poispäin rakennuksesta kallistavaksi ja kattovedet omaan viemäriinsä tai mahd. kauas talon sokkelista esim. maahan upotettavilla kouruilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja