Vesihuollon yksityistämistä vastustava Vesi on meidän -kansalaisaloite keräsi ensimmäisenä päivänään yli 38 000 allekirjoitusta

Vesihuollon yksityistämistä vastustava Vesi on meidän -kansalaisaloite on kerännyt 22 ensimmäisen tunnin aikana yli 38 000 allekirjoitusta. Asiasta kertovat aloitteen laatijat tiedotteessa.

Kansalaisaloitteen pääseminen eduskunnan käsittelyyn edellyttää 50 000 allekirjoittajaa.

Kansalaisaloitteen vastuuhenkilöt Joona Mielonen, Vesa Plath, Olli Kohonen, Heidi Hietalahti ja Jouni Jussinniemi uskovat, että allekirjoitusen suuri määrä osoittaa sen, että suomalaiset haluavat vahvasti pitää vesihuollon julkisten toimijoiden hallussa jatkossakin.

– Vesihuolto on luonnollinen monopoli, jota ei tule altistaa voitontavoittelulle. Vesi ei ole kauppatavaraa, he muistuttavat.

Kansalaisaloitteen laatijoiden mukaan vesihuollon yksityistäminen Suomessa johtaisi kustannusten nousuun ja palvelutason heikentymiseen.

– Vastaavalla tavalla tapahtunut luonnollisen monopolin myynnistä aiheutunut kustannusnousu on näkynyt jo nyt Suomessa sähkönsiirtohinnoissa Caruna-kauppojen myötä.

 

Lue myös:

    Uusimmat