Vesa-Matti Loiri muistelee viimeistä kohtaamistaan edesmenneen Jope Ruonansuun kanssa: "Jope viestitti, että lähtö oli lähellä"

2:41
Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on kuollut

Viihteen monitaituri Vesa-Matti Loiri kertoo aavistaneensa, että lähtö on lähellä, kun hän kohtasi ystävänsä Jope Ruonansuun viimeisen kerran. Ruonansuu menehtyi lauantaina 18. heinäkuuta.

Viihdelegenda Vesa-Matti Loiri muistelee MTV Uutisten haastattelussa lauantaina kuollutta ystäväänsä, taiteilija Jope Ruonansuuta. Ruonansuu kuoli lauantaina 56 vuoden iässä. Asian vahvisti MTV Uutisille miehen managerinakin pitkään toiminut ystävä Tapio Pieskä.

Loiri kertoo kohdanneensa Ruonansuun viimeksi edellisen joulukonserttikiertueensa yhteydessä Lahdessa. Hän tiesi Ruonansuun sairastelleen ja sanoi aavistaneensa, että lähtö on lähellä.

– Viime joulukonserttikiertueella Jope tuli konsertin jälkeen tervehtimään minua takahuoneeseen. Meillä katseet kohtasivat puolen minuutin ajan, eikä oikeastaan sanottu yhtään mitään. Silloin mun mielestä Jope viestitti mulle, että lähtö on lähellä. Ne olivat jäähyväiset, Loiri kertoi puhelimitse.

Loiri kertoo olleensa kohtaamisen jälkeen yhteyksissä Ruonansuuhun puhelimitse. 

– Oltiin puhelinyhteydessä pari kertaa, mutta ei puhuttu sairauksista. Puhuttiin lähinnä soittamisesta ja laulamisesta.

Useita Ruonansuun levyjä tuottanut Ile Vainio kertoi lauantaina MTV Uutisille Ruonansuuta muistellessaan, että tämä olisi tahtonut tehdä enemmän herkkää musiikkia, kun taas Vainio kehotti miestä tekemään huumoria, koska sitä kansa häneltä odotti.

Myös Loiri tahtoi haastattelussa nostaa esiin Ruonansuun herkän puolen, joka ei välttämättä ollut kaikille tuttu Jope-huumorin takaa.

– Jope oli erittäin tärkeä suomalaiselle viihteelle. Jopen herkkyys ihmisenä oli asia, jota moni ei ehkä tiennyt. Hän oli hyvin herkkä ja tunteellinen ihminen, sanoi Loiri.

Vainio luonnehti MTV Uutisille Loirin olleen monilahjakkaalle Ruonansuulle paitsi esikuva, myös hyvä ystävä. Myös Loiri puhui kauniisti ystävyydestään Ruonansuuhun.

– Me olimme hyvät ystävät. Vaikka ei tavattukaan usein, me saatettiin soittaa toisillemme kello kolme yöllä ja jutella tunti tai puolitoista. Niin teimme aika usein. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja