Nuori Jope Ruonansuu otti yhteyttä taiteilija Pedro Hietaseen – aloittelevan taiteilijan versio Vesa-Matti Loirin Lapin kesästä löi heti ällikällä

Jope Ruonansuu on kuollut 2:41
Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on kuollut

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu kuoli lauantaina 56 vuoden iässä.

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuun kuolema on järkyttänyt lauantaina Suomen taiteilijapiirejä.

Ruonansuun pitkäaikainen manageri ja ystävä Tapio Pieskä vahvisti MTV Uutisille, että Ruonansuu kuoli lauantaina 56 vuoden iässä.

Ruonansuu ehti hauskuutta suomalaisia huumorillaan ja imitaatioillaan vuosikymmeniä. Hänen ensimmäisen levynsä tuotti Pedro Hietanen, joka kuuli suru-uutiset lauantaina mökilleen. Hietanen toimi 1980-luvulla levy-yhtiö EMIn tuotantopäällikkönä, kun Ruonansuu otti häneen yhteyttä. 

– Hän soitti ja sanoi, että hänellä olisi levyllinen lauluja ihan valmiina miksausta lukuun ottamana, ja että laulut ovat imitointia. Sanoin, että jaahas, mutta lähetä nyt sitten. Kun sitten sain ne, olin aivan innoissani. Hän oli todella taitava ja tuotin levyn, Hietanen muistelee.

– Välittömästi huomasin, että hän on nerokas monella tapaa ja etenkin hänen musiikillisen lahjakkuutensa. verbaalisesti aivan suvereeni kaveri.

Etenkin yksi Ruonansuun kappaleista teki Hietaseen välittömästi suuren vaikutuksen.

– Sen muistan aina, että ensimmäisellä levyllä oli Vesku Loirin Lapin kesä. Se oli aivan huikea versio, jonka Jope teki: lauloi ja soitti kaikki huilusoolotkin väliin, Hietanen kertoo.

Hän sanoo ottaneensa kappaleen kuultuaan välittömästi yhteyttä Loiriin, koska tahtoi myös tämän kuulevan sen.

– Sitten mä soitin sille Lapin kesän ja Veskukin oli aivan innoissaan. Hän taisi jopa ottaa Jopen laulaman Lapin kesän omaan ohjelmaansa, jota oli silloin tekemässä.

Lue myös:

    Uusimmat