Mainos

Veronmaksajat palkitsi Lapinlahden

Pohjoissavolainen Lapinlahden kunta on valittu vuoden 2000 Taloustaitokunnaksi. Tunnustuksen myöntää Veronmaksajain keskusliitto vuosittain kunnalle, joka on hoitanut talouttaan esimerkillisesti.

Teemu Lehtinen Veronmaksajain Keskusliitosta

Lapinlahden kunnallisveroprosentti on ollut 17 vuodesta 1970 lähtien. Tuolloin veroäyrin hinta oli kalleimpia koko maassa. Vuodesta 1993 lähtien se on kuitenkin ollut jo reilusti maan keskiarvoa alempana. Omassa kokoluokassaan ja Pohjois-Savon alueella Lapinlahden veroprosentti on nyt noin 1,2 prosenttiyksikköä keskimääräistä alhaisempi.
Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen kiittelee Lapinlahden kuntaa pitkäjänteisestä taloudenpidosta, jossa ongelmien koittaessa ei ole ensimmäisenä riennetty kuntalaisten kukkarolle.
-Lapinlahtelaiset antavat johdonmukaisella verolinjallaan hyvän esimerkin vastavalituille valtuutetuille koko maassa, sanoi Lehtinen tänään Lapinlahdella.
Palkitsijoiden mukaan Lapinlahden palvelutaso on hyvä ja asukasrakenteen muutoksiin on pyritty varautumaan ajoissa. Esimerkiksi vanhusten palveluasuntoja on noin kaksinkertainen määrä valtakunnalliseen normiin verrattuna. Viime vuosina kunta on ottanut velkaa turvatakseen lähinnä elinkeinoelämän toimintaedellytykset.
Kehitys on kuitenkin huomattu ja siihen on päätetty puuttua.
-Lapinlahdella on kaikki mahdollisuudet taittaa velkaantumiskehitys ja pitää verotus kohtuullisena ilman, että kuntalaisten palveluja huononnetaan, sanoi Lehtinen. Veronmaksajien keskusliitto on valinnut vuoden Taloustaitokunnan vuodesta 1991 lähtien. Viime vuonna tunnustuksen sai Karkkila.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.