Mainos

Verkostomarkkinointibisnes tuomittiin sakkoihin

Oikeus katsoi, että verkostomarkkinointiyritys vaati uusia edustajiaan ostamaan lähes tonnin arvoisen kampanjatuotepaketin, joka ei ollut hintansa arvoinen. Yritykselle ei toiminnan alkuaikoina kertynyt juuri muita tuloja.

Turkulaisen verkostomarkkinointiyrityksen Move Networksin kolme perustajaa on tuomittu sakkoihin rahankeräys- ja markkinointirikoksista Turun käräjäoikeudessa. Yrityksen kolme perustajaa tuomittiin kukin 70 päiväsakkoon. Syyte rekisterimerkintärikoksesta sen sijaan hylättiin.

Tuomio tuli siitä, että yrityksen verkostomarkkinoinnin ja nettikaupan yhdistelmä oli oikeuden mielestä laitonta rahankeräystä. Toiminnan tarkoitus ei ollut niinkään myydä tavaroita ja palveluja vaan hankkia uusia edustajia organisaatioon.

Oikeuden mukaan uusien edustajien ostama 999 euron ns. kampanjatuotepaketti ei ollut hintansa arvoinen eli vastikkeellinen. Syytteen kohteena olevan ajankohdan myynnistä valtaosa oli vain näitä kampanjatuotepaketteja, mikä oikeuden mukaan kertoo siitä, että toiminnan todellinen tarkoitus oli hankkia uusia edustajia organisaatioon. Näiden rekrytoinnissa on oikeuden mukaan annettu harhaanjohtavaa tietoa siitä, miten edustajana voi ansaita ja kuinka paljon eli markkinointirikoksen tunnusmerkistön on täyttynyt.

Syyttäjän vaatimus siitä, että yrityksen liikevaihto touko-syyskuulta 2005 tuomittaisiin valtiolle menetettäväksi hylättiin. Käräjäoikeus määräsi vastaajat korvaamaan yhteisvastuullisesti vain 600 euron todistelukustannukset.

Lisäksi kaksi tuomituista määrättiin menettämään valtiolle kumpikin 15 000 euroa rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä.

Tuomitut aikovat valittaa saamistaan tuomioista hovioikeuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.