Mainos

Verkkopankkihyökkäyksien takana kansainvälinen rikollisryhmä

Keskusrikospoliisi tutkii suomalaispankkeihin kohdistuneita verkkohyökkäyksiä, kertoo KRP:n tutkinnanjohtaja Timo Piiroinen MTV3 Uutisille. Tietoviikko-lehti kertoi tänään, että suomalaisten pankkien verkkopalvelut ovat olleet pitkän ajan pankkitroijalaisen hyökkäyskohteena.

Piiroisen mukaan Nordea, OP-Pohjola ja Sampo Pankki ovat tehneet KRP:lle tutkintapyynnön asiasta. Pankkien asiakkaat ovat kokeneet rahahaittoja, mutta Piiroinen ei suostu kommentoimaan asiaa tarkemmin.

– Jonkunmoista vahinkoa on syntynyt. Näiden asiakkaiden koneet ovat saastuneet ja rikolliset ovat käyttäneet tätä hyväksi laittomiin tilisiirtoihin, Piiroinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa hyökkäyksiä tutkitaan petoksina tai törkeinä petoksina. Tietoviikko kertoi, että hyökkäykset olisivat alkaneet joulukuussa, mutta Piiroisen mukaan suomalaispankit ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi jo viime vuoden heinäkuusta lähtien.

– Joulukuussa alkanut hyökkäys on vain tietyntyyppisestä hyökkäyksestä kyse. Hyökkäyksiä on ollut heinäkuusta lähtien lähes jatkuvasti. Pieniä taukoja on ollut. Ajallinen yhteys näillä on.

Piiroisen mukaan rikollisia ei ole onnistuttu kuulustelemaan, eikä heitä ole saatu kiinni. Piiroisen mukaan tekijät asuvat Suomen rajojen ulkopuolella ja ovat kansalaisuuksiltaan ulkomaalaisia.

– Tämä on selkeästi kansainvälistä toimintaa.

Pankkitroijalainen on haittaohjelma, joka on räätälöity tietyn pankin palveluihin. Pahimmillaan se voi piilottaa käyttäjien tileiltä näkymättömiin rikollisten tekemiä tilisiirtoja. Eli rikolliset pääsevät siirtämään rahaa ilman asiakkaan huomaamista.

Verkkopankit ovat nyt tiukentaneet suojaustaan.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 20.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.