Mainos

Verkkokauppa on hyödyllisen ja hyödyttömän tavaran mekka

Internetin kautta ostetaan päivittäin Suomessa todennäköisesti tuhansia tuotteita. Suurimmilla yrityksillä on usein omat nettikauppansa, mutta internetistä löytyy myös liuta kauppoja missä myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä niin ulkomaisten nettikauppojen kuin kotimaisten sivujen kautta.

MTV3 Uutisten lukijoilla oli paljon kokemuksia nettikaupoista. Kommenteissa korostui ulkomaisten nettikauppojen edullisuus suomalaisiin verrattuna.

– Ihmetyttää, kuinka jotkut ulkolaiset verkkokaupat toimittavat tavaran paljon nopeammin, kuin kotimaiset. Harva kotimaisista verkkokaupoista pystyy alle viikon toimitusaikaan. Joku harva on onnistunut siinä, että tavara on postissa jopa kotiovella tilausta seuraavana päivänä, ihmettelee eräs lukija.

–Suomalaisten verkkokauppojen kiusana on meillä korkeat rahtikulut, lukija jatkaa.

– Itsellä on paljon kokemusta verkkokaupoista. On nimittäin muutama asia missä ulkomaiset ovat valovuosia edellä. Esimerkiksi sähköpostivastailu. Ei osaa suomipoika, toteaa toinen lukija.

– Kokemukseni mukaan ainakin HongKongin ja Saksan verkkokaupat toimivat loistavasti. Niistä saisivat suomalaiset ottaa mallia, yksi lukijoista kehuu.

Usein postikulut voivat olla halvempia, kun tuotteen tilaa ulkomaiselta toimijalta. Kilpailua suomalaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen kesken on vaikea seurata ainakin suomalaisen toimijan silmin, toteaa Joonas Ahonen SF-Fennica Oy:n omistavasta Pulju.netistä.

– Meillä ei ole tarkkaa tietoa siitä miten paljon kuluttajat tilaavat tavaraa ulkomailta. Merkillistä on myös se, että miten voi kotimaassa paketin lähetys Helsingistä Espooseen maksaa moninkertaisesti sen mitä se maksaa vastaava toimitettuna Kiinan Shenzenistä vaikkapa Ouluun. Tätä on moni ihmetellyt, Ahonen kertoo.

Verkosta löytää

Verkkokauppojen yksi ominaisuus on, että sieltä voi tilata itselleen lähes mitä tahansa. Pulju.netistä on ostettu myös niitä erikoisempia tuotteita.

– Uunissa paistettu ja siis syötäväksi teoriassa kelpaava tarantella-hämähäkki ei liene ainakaan sieltä ihan tavallisimmasta päästä. Darth Vader ja Stormtrooper -kokovartaloasuja on myös myyty, näillä siis hintaa nelinumeroisen summan verran. Sanoisin niitäkin erikoisiksi, Joonas Ahonen listaa nopeasti.

Hyödyttömistä nettiostoksista oli lukijoillakin kokemusta.

– Hyödytön PANIIKKINAPPULA(USB) HongKongissa toimivalta verkkokaupalta... no toimituskuluineen vain 4,50 euroa, ei ollut kallis, yksi lukijoista muistelee ostoksiaan.

– Tilasin pari vuotta sitten ulkomaisesta nettikaupasta toisen tavaran kylkiäisenä jousella toimivat vedettävät muoviset rollamummot, jotka liikkuvat eteenpäin ja kisaavat keskenään. Ovat täysi turhake, mutta kyllä myös uskomattoman hauska lelu... ei lapsiturvallinen tosin, kertoo toinen lukija.

– En ole tilannut mitään erikoista tms., mutta poikani on. Pyysin häntä nimittäin tilaamaan minulle Goldie Hawnin tähdittämän komedialeffan Villikissat, mutta taivas varjele mitä postista tulikaan, no sieltähän tuli eroottinen helmi, 70-luvun kuumaa pornoa... naureskelee kolmas nettiostoksiaan.

Tarpeellista tavaraa netistä?

Hyödyllisiäkin tavaroita ostetaan netin kautta runsain mitoin ja kokemukset olivat lukijoilla positiivisia.

– Musiikkia, elokuvia ja kirjoja ostaessa pyrkinyt näitä kotimaisia suosimaan. Mutta pelejä tulee nykyään useimmiten tilattua Briteistä, koska täällä hinnat ovat turhan korkeita, kertoo yksi kommentoineista.

– Minä olen ostanut askartelutarvikkeita verkkokaupoista sekä käsityötarvikkeita. Kokemukseni ovat vain suomalaisista verkkokaupoista ja niissä toiminta on ollut sujuvaa, kehuu eräs lukijoista.

– Ei ole valittamista verkkokaupoista. Mitään hullua en ole tilannut. Tavaran saapuminen kohtuuajassa riippuu siitä, minkä firman kuljetuspalvelua käyttää. Minulla on hyviä kokemuksia Matkahuollosta, kun olen tilannut Gigantin verkkokaupasta suurenkin esineen, kertoo toinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.