Venäjä sanoo ampuneensa varoituslaukauksia brittiläisen sotalaivan lähelle Mustallamerellä – Britannia kiistää

1:19
Katso, miltä Britannian HMS Defender -alus näyttää

Venäjä kertoo avanneensa tulen Britannian laivaston aluksen lähelle Mustallamerellä. Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan aseita käyttivät Suhoi Su-24 -rynnäkkökone ja Venäjän rajavartioston alus sen jälkeen kun brittialus oli loukannut Venäjän aluevesiä.

Uutistoimisto Tassin mukaan Suhoi-kone pudotti varoituspommeja HMS Defender -aluksen eteen sen reitille. Rannikkovartiosto puolestaan ampui varoituslaukauksia.

Britannian puolustusministeriö kiisti tviitissään varoituslaukausten ampumisen. Ministeriön mukaan HMS Defender oli Ukrainan aluevesillä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan välikohtaus sattui lähellä Krimin niemimaata. Venäjä on liittänyt Ukrainalle kuuluvan Krimin itseensä kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Puolustusministeriön mukaan HMS Defender -hävittäjää oli varoitettu etukäteen aseiden käytön mahdollisuudesta, mutta se ei reagoinut varoitukseen. Tulen avaamisen jälkeen brittialus poistui Venäjän vesiltä, puolustusministeriö kertoi.

Venäjän viranomaisten mukaan Britannian laivaston alus oli edennyt kolme kilometriä Venäjän aluevesille. Britannian Moskovan-lähetystön sotilasasiamies on kutsuttu tapauksen johdosta kuultavaksi Venäjän puolustusministeriöön.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja