Venäläinen Vitalii latasi koko sydämestään: "Haista v**** Putin"

Mielenosoittajien terveiset Putinille 0:44
Videolla Vitalii, Darja ja Ilya kertovat, mitä haluaisivat sanoa Venäjän presidentti Putinille.

Osa Suomessa asuvista venäläisistä tukee vahvasti Suomen hallituksen päätöstä sulkea itäraja. Joukko kokoontui tänään Helsingin eduskuntatalolle ilmaisemaan mieltään Venäjän hybridisodasta Suomea kohtaan. 

Mielenilmauksen järjestäjä, Venäjältä Suomeen paennut Ilya Kanatush totesi MTV Uutisille, että rajojen sulkeminen on elintärkeää Suomen turvallisuuden kannalta.

– Tilanne rajalla on selvästi osa sotaa, joka nyt on käynnissä. Tässä ei ole kyse niinkään fyysisestä sodasta, jonka Ukraina valitettavasti nyt kohtaa. Venäjä käy hybridisotaa läntistä maailmaa vastaan.

Kanatushin mukaan Venäjä käy monin tavoin nyt sotaa Suomea vastaan. 

– Tämä ei ole vain minun mielipiteeni. Näin Venäjän niin sanottu media sekä hallinto itse kertovat. Ei ole salaisuus, että Venäjä suoraan uhkailee Suomea. He keskustelevat pelottavista asioista Suomeen liittyen. Minulta ei tarvitse kysyä, täytyy vain avata venäläinen televisio tai radio ja kuunnella, mitä he sanovat.

Mielenilmaukseen osallistui myös muutamia suomalaisia sekä ukrainalaisia. 

– Olen täällä tukemassa venäjänkielisiä ihmisiä Suomessa, jotka ovat tulleet tänne Venäjän aggression vuoksi. Kannatamme, että rajat pysyvät kiinni, sillä Venäjä on terroristivaltio, kertoi ukrainalainen Darja Pasichnyk.

MTV Uutisten haastattelemilla mielenosoittajilla oli myös suodattamattomia terveisiä Venäjän presidentille Vladimir Putinille

– Toivon hänen kuolevan yhtä monta kertaa kuin ukrainalaiset ja ihmiset muissakin maissa, Pasichnyk sanoi. 

– V**** Putinista. Haista v**** Putin, kiteytti syyskuusta 2022 lähtien Suomessa asunut aktivisti Vitalii Lakushev.

Artikkelin videolta voit katsoa Vitaliin, Darjan ja Ilyan kommentit kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat