Venäjän Paris Hilton – Katia Verberin surrealistinen elämä

Katia Verber, 24, on Venäjän suihkuseurapiirien lemmikki, miljardöörin tytär, joka rakastaa kaikkea kiiltävää ja ylellistä. Nuori ja näyttävä nainen on saanut lempinimen Venäjän Paris Hilton hulppean elämäntyylinsä vuoksi. Miten Venäjän kauniit ja rohkeat elävät maassa, jossa vessapaperi oli ennen luksusta? Ja ennen kaikkea kuka on tyyli-ikoniksi kohonnut Katia?

Hyvästi Volgan Venäjä!

Kissansilmäinen Katia Verber on upporikkaan Alla Verberin tytär. Alla Verber tuo Venäjälle luksusmerkkejä, kuten Guccia ja Dioria. Mittaavan omaisuuden Alla Verber loi aloittaessaan bisneksen 1990-luvun Venäjällä, eikä se tunne lamaa. Katia työskentelee äidilleen, silloin kun työskentelee. Hän on tunnettu Moskovan yöelämässä, ekslusiivisten klubien kuningatar, joka rakastaa kalleinta samppanjaa ja viipyy klubeilla viimeiseen valomerkkiin. Hänen mukanaan liikkuu aina kaksi karhumaista turvamiestä, jotka hätistävät liian innokkaat ihailijat loitolle.

Katia Verber symbolisoi uutta Venäjää, hän ei koskaan elänyt Miska-karhun olympialaisia tai nähnyt soppajonoja niukkuudesta puhumattakaan. Moskovaa, jossa joutui odottamaan viisi vuotta Volga-nimistä autoa valtiolta ei enää ole.

Tuloerot ovat silti kasvaneet ja luksusostoskeskukset ovat tulleet jäädäkseen. On niitä, joilla ei ole yhä varaa vessapaperiin ja niitä, joille rahalla ei ole väliä. He pistävät huolettomasti sitä menemään. ”Kun täällä shoppaillaan, shoppaillaan paljon. Hintaa ei kysytä”, sanoo Katia. Katian kullanvärinen Bentley on tuttu näky miljonäärien suosimalla ostoskadulla. Moskovassa on 73 miljardööriä, kun heitä on New Yorkissa 70, miljonäärejä on 163 000, mutta heidän joukkonsa kasvaa koko ajan.

Katialla on korkeat poskipäät, pippuriset silmät, käsittämättömän pitkät ja hoikat jalat, joissa on pienet stilettikorot. Moskovan lumisateessa hän urheasti kiiruhtaa eteenpäin pienissä sandaaleissa. Korut ovat kalliita uniikkikappaleita, samaten muut vaatteet. Venäläisistä naistenlehdistä voi lukea Katian asuvalinnoista ja ne auttavat pukeutumaan Katian tyyliin. Myös niitä, jolla ei ole tämän hulppeaa pankkitiliä.

Sinkkuelämää venäläisittäin

Osa Katian ystävättäristä on tämän tavoin sinkkuja, osa naimisissa. ”Hyviä miehiä ei kertakaikkisesti ole”, hän sanoo. ”Miehet ovat niin hemmoteltuja. Kauniista naisista on ylitarjontaa, jokaiselle miehelle riittää ainakin kymmenen”, Katia sanoo. Katian piireissä pyörivät lähinnä ei miljonäärit vaan miljardöörit. He ovat rikastuneet eri asioilla, kuten Oleg Deripaska, joka teki omaisuuden alumiinilla. ”Miehet ovat niin konservatiivisia, eivät hyväksy naisten menestystä. He haluavat että nainen pysyy kotona”, avautuu ystävätär.

Miten Venäjän It-girl viettää päivänsä? Hän työskentelee äidilleen, mutta poseeraa Venäjän kiiltäville naistenlehdille, shoppailee ja klubbailee ahkerasti. Shoppailuaddiktiota poteva nuori nainen on useiden nuorten naisten esikuva. Katian suosimille klubeilla on salaiset salasanat, Moskovan eliitti katoaa niihin kuin kaninkoloihin hämärän tultua. Täällä kaikki tuntevat toisensa ja toistensa turvamiehet. Samppanja on lennätetty Ranskasta.

Surrealismia

Katian kannoilla kiiruhtanut MarieClairen toimittaja kuvaili elämystä surrealistiseksi. Ahtaat neuvostoajan kadut, kadunkulmissa seisovat venäläismummot ja toisaalla käsittämättömän ylellistä elämää viettävä ylellisyydestä juopunut eliitti, joka pujahtaa kaninkoloihinsa päivänvalon jälkeen. Toimittajaa alkaa pyörryttää kaikki kimallus ja timantit, onko tässä kaikessa mitään järkeä?

Juhlat kestävät kuitenkin varhaiseen aamuun, ja korkeasta kattohuoneistosta näkee kun aamuaurinko kultaa kirkkojen kupolit. Venäjän kauniit ja rohkeat valmistautuvat jo uuteen iltaan. Myös huomenna Katia on juhlien kuningatar.

Teksti: Laura Parkkinen

Kuvat: Shutterstock

Lähteet:

Marie Claire 01/2009, Daily Contributor

Lue myös:

    Uusimmat