Mainos

Venäjällä lääkärin tutkinnon saa muutamalla satasella

Venäjällä lääkärin tutkinto irtoaa puhelinsoitolla ja muutamalla satasella.

– Soitin muutamiin puhelinnumeroihin, jotka löysin hakukone Yandexista. Minulle vastattiin jokaisesta soittamastani numerosta, että todistus venäläisestä lääkärintutkinnosta on kaupan muutamalla sadalla, MTV3:n Moskovan kirjeenvaihtaja Maarit Roiha kertoo.

Roiha syötti Venäjän suosituimpaan hakukoneeseen lauseen "ostaa lääkärin tutkinto". Hakutuloksia ilmestyi satoja.

– Tutkintotodistuksen hinta vaihteli opiskeluvuosista ja oppilaitoksista riippuen. Edullisin löytämäni venäläinen tutkintotodistus maksoi neljäsataa euroa, Roiha kertoo.

Halvin Roihalle kaupattu lääkärin tutkintotodistus olisi ollut muka Ukrainalaisesta yliopistosta ja se olisi maksanut vain muutaman satasen.

Roihan mukaan ketään ei puhelimen toisessa päässä kiinnostanut, mihin tai missä kysyjä lääkärin papereita käyttäisi.

Väärennös valmistuisi muutamassa päivässä

MTV3:n kirjeenvaihtajalle kerrotaan, että väärennöksen valmistaminen voi alkaa heti, kun soittaja lähettää väärentäjälle henkilötiedot.

Henkilötietojen lähettämisen jälkeen sovitaan tavaran vaihtopaikka, jossa tapaavat tilaaja ja väärennöksen välittävä kuriiri

– Minulle kerrottiin, että tapaamispaikka on yleensä Moskovassa tai Pietarissa. Luonnollisesti en suostunut luovuttamaan tietojani enkä suostunut tapaamiseen, Roiha kertoo.

Väärennettyjä tutkintotodistuksia kaupataan joskus jopa metroasemilla, mutta viranomaisten pelossa myyjät joutuvat vaihtamaan paikkoja usein.

Roihan tietojen mukaan väärennösbisnes on siirtynyt metroasemilta lähes kokonaan nettiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.