Venäjä värvää vankeja kylmäävällä tavalla Wagner-joukkoihin: "Rintamakarkurit teloitetaan"

Tällainen on väitetysti Zelenskyiä metsästänyt, Putiniin kytkeytynyt ja Syyriassa vaikuttanut Wagner-ryhmä 1:58
Katso myös: Tällainen on väitetysti Zelenskyiä metsästänyt ja Putiniin kytkeytynyt Wagner-ryhmä

Sosiaaliseen mediaan on vuotanut kylmääviä videoita siitä, kuinka venäläisen palkka-armeijan Wagnerin edustaja rekrytoi venäläisvankeja sotimaan Ukrainaan.

The Wall Street Journalin ulkomaan kirjeenvaihtaja Yaroslav Trofimov jakoi värväystilanteesta videon Twitterissä. Hänen mukaansa värvääjä vankilan pihalla on Putinin kanssa läheisissä väleissä oleva oligarkki, myös Putinin kokkina tunnettu Jevgeni Prigozin.

Trofimovin jakamalla videolla ei ole tekstitystä, mutta alta olevasta upotuksesta voit katsoa videon tekstitysten kanssa.

"Rintamakarkurit teloitetaan"

Värvääjä sanoo valtaisalle vankijoukolle, että heidän on täytynyt kuulla Wagner-ryhmästä ja että sota on vaikeaa, eikä se ole verrattavissa sotiin Afganistanissa tai Tšetšeniassa. Ammuskulutkin ovat kuulemma kaksi ja puolikertaiset verrattuna taisteluihin Stalingradissa toisessa maailmansodassa.

Sitten värvääjä listaa joukon asioita, joita jokaisen sotaan lähtevän tulee noudattaa.

– Ensimmäinen synti on vetäytyminen. Kukaan ei peräänny. Kukaan ei antaudu eikä joudu vangituksi. Toisena syntinä ovat päihteet: alkoholi ja huumeet. Kolmas synti on ryöstely, mukaan lukien seksuaalinen kanssakäyminen paikallisten naisten… kasviston, eläimistön ja miesten kanssa.

Värvääjä kertoo, että ainoastaan 22–50-vuotiaat voivat ilmoittautua Wagnerin riveihin. Jos ikää ei ole riittävästi, ei sekään ole ongelma: tarvitaan vain suostumus lähiomaisilta, etteivät he vastusta, että heidän lapsensa lähtee sotaan.

Ja voimaa sekä hyvää fyysistä kuntoa vaaditaan, tietysti.

Trofimovin Twitterissä jakamalla videolla Prigozin sanoo vangeille, että "puolen vuoden päästä pääsette kotiin", siis mikäli he osallistuvat sotaan. Kymmeniäkin vuosia vankeutta istuvia moinen tarjous voi kiinnostaa.

Jos et saa ääniä kuuluviin yllä olevasta upotuksesta, katso video Telegramin kautta

– Puolen vuoden päästä pääsette kotiin. Ne, jotka haluavat jäädä meidän kanssamme, jäävät. Ne, jotka ensimmäisestä päivästä lähtien ovat sitä mieltä, että "olen väärässä paikassa" – merkitään rintamakarkureiksi ja ammutaan.

– Pojat, onko kysyttävää? Päätöksen tekemiseen on viisi minuuttia. Kun lähdemme pois täältä, päätöksentekoaika on loppu.

Lue myös:

    Uusimmat