Velkahelvetistä positiivisuuden lähettilääksi – näin Juhani onnistui

24:52

Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri kertoi Studio55.fi-lähetyksessä tarinansa velkaantuneesta miehestä positiivisuuden sanansaattajaksi.

33 vuotta sitten Juhani Töytärillä oli niin paljon velkaa, että hän ajatteli, ettei kukaan pystyisi koskaan maksamaan hänelle niin suurta palkkaa, että hän selviäisi veloistaan. Tuolloin hän asui perheineen pienessä asunnossa Helsingissä.

– Ainoa keino oli ryhtyä yrittäjäksi ja toinen keino oli onnistua siinä, Töytäri muisteli lähetyksessä.

Eräänä iltana Töytäri alkoi pohtia elämäänsä – mitä se voisi olla? Hänellä oli aina ollut hyvä tekstaustaito, ja hän oli juuri lukenut kirjan, jonka avulla hän oli oppinut ymmärtämään, mitä ihminen voi tehdä omalle elämälleen. Niinpä hän alkoi kirjoittaa mietelauseita suurelle paperille.

– Sitä saat elämältä, mitä itse ensin annat. Kulje tyynenä melun ja kiireen keskellä. Muista, mikä rauha onkaan hiljaisuudessa. A3-arkki ja monta iltaa tekstasin sitä.

Töytäri kävi teettämässä arkista 10 kopiota, ja vei ne näytille kirjakaupassa työskentelevälle naiselle. Hän kysyi, josko yhden julisteen voisi laittaa kokeeksi näytille.

– Seuraava yönä en varmaan malttanut edes nukkua. Aamulla menin sinne, rouva juoksi käytävällä vastaan, kun tunnisti, ja sanoi: ”Juhani, tuo äkkiä lisää, ne on kaikki loppu!” Sillä hetkellä tiesin, mitä haluan tehdä.

"Jos ongelmat koskevat rahaa, olen aina innoissani"

Töytäri haluaa tehdä ihmisille välineitä, joilla he voivat kannustaa toisiaan ja rohkaista itseään sekä saada tunteensa konkreettiseen muotoon. Hän perusti Onnistujien kotipesän ja aloitti Positiivarien toiminnan.

Töytäri ei osaa vastata, kuinka hän onnistui kääntämään velkaantuneen epätoivon positiivisuudeksi.

– En tiedä, millä piikillä on rokotettu. Mutta jos ongelmat ovat koskeneet rahaa, niin olen aina innoissani. Silloin tulee uusi haaste. Tämä tuntuu ihan hullulta, mutta jostain kumman syystä olen uskonut, että jos on raha se asia, mikä elämässä on haaste, niin ei se ole mikään haaste. Se ratkaistaan.

– Mutta aina olen uskonut siihen, että selviän. Miten, en ole sitä tiennyt, mutta usko on ollut niin vahva, että se on ohjannut selviytymään.

Mikä on Ajatusten aamiainen? Millä perusteilla Positiivarit jakaa Vuoden Positiivisin Henkilö -palkinnon? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja