Veikö vaalea kaunotar turmalaivan kapteenin huomion?

Italian poliisi etsii moldovalaista ballerinaa, joka saattaisi tuoda valoa Costa Concordia -loistoristeilijän turmaan.

Todistajien mukaan turmalaivan kapteeni Francesco Schettino illasti 25-vuotiaan Domnica Cemortanin kanssa vain puoli tuntia ennen kohtalokasta onnettomuutta. Italian viranomaiset epäilevät, että 52-vuotias kapteeni saattoi menettää keskittymiskykynsä ja keskittyä laivan komentamisen sijaan tekemään vaikutusta tanssijaan, kertoo brittilehti Daily Mail.

Havaintojen mukaan Cemortan olisi nähty komentosillalla Schettinon kanssa, kun Costa Concordia ajoi karille myöhään viime perjantai-iltana Italian länsirannikolla. Italialaisviranomaiset pitävätkin Daily Mailin mukaan moldovalaiskaunotarta avaintodistajana siinä, miksi Schettino päätti ohjata risteilijän kohtalokkaan lähelle Giglion saarta.

Cemortan työskenteli laivalla kääntäjänä, mutta oli turmailtana vapaalla. Erään matkustajan mukaan myös kapteeni joi viiniä illastaessaan Cemortanin kanssa.

Italian poliisin kaipaama Cemortan on ehtinyt jo antaa haastattelun moldovalaiselle sanomalehdelle. Haastattelussa hän kertoi olleensa komentosillalla kapteenin kanssa. Hän myös puolusteli Schettinon toimintaa.

11 ihmisen on ilmoitettu kuolleen ja 30 ihmistä on edelleen kadoksissa laivaturman jälkeen. Turma-aluksella oli törmäyshetkellä yli 4 000 matkustajaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat