Veikkausliigan kierrosennakko: TamU hakee avausvoittoaan

Tuplamestari Tampere United on oudon tilanteen edessä. Joukkue on pelannut neljä liigakamppailua tänä keväänä ja voittotili on edelleen avaamatta. Päävalmentaja Ari Hjelm ei ole silti vielä huolissaan.

- En ole huolestunut, sillä luomme paljon tilanteita. Pelimme on parantunut koko ajan ja vähitellen saamme miehiä takaisin loukkaantuneiden listalta. Olen varma, että otamme avausvoittomme lähiaikoina, Hjelm sanoo.

Tänään Tampere United saa vastaansa Ratinan stadionille FC Lahden. Lahtelaiset voittivat kolme ensimmäistä otteluaan, mutta maanantaina liigaa johtava FC Inter osoittautui liian kovaksi yhdistelmäksi.

- Kaikki paineet ovat ottelussa TamU:lla. Olemme heidän edellään pisteissä tämänkin ottelun jälkeen, joten voimme lähteä otteluun vapautuneesti. Vaikka kausi on alussa, niin he varmasti jo miettivät ettei sarjakärki karkaa liian kauas, FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä toteaa.

TamU-FC Lahti –voiton avain

Paineet avausvoitosta

Hakaa vastaan Tampere United loi tukun maalipaikkoja, mutta ainoastaan Rafinha onnistui. Hyökkäyspäässä paineet alkavat olla maalinteon suhteen melkoiset, sillä mestarijoukkue on osunut alkukauden neljässä pelissä vasta kolmesti.

FC Lahti on voittanut Tampereella viimeksi kaudella 2003, joten historiatietojen valossa TamU:n kotivoitto on hyvin lähellä. TamU:n vaihtopenkki täyttää pikku hiljaa pelikuntoon toipuneista miehistä ja vaihtoehtoja eri pelipaikoille alkaa jälleen löytyä.

FC Honka-FC Haka – voiton avain

Pääseekö Honka Haka-kammosta?

FC Honka ei ole vielä kertaakaan onnistunut voittamaan FC Hakaa Veikkausliigassa. Neljä kertaa nämä kaksi ryhmää ovat ottaneet toisistaan mittaa ja kolmasti Haka on voittanut. Viime syksynä Valkeakoskella joukkueet juuttuivat 1-1-tasapeliin.

Molemmat ryhmät kuuluvat mitalisuosikkeihin, mutta pelin olisi pian lähdettävä rullaamaan. Honka on saalistanut tähän mennessä vasta neljä pinnaa ja Hakakin vain yhden pisteen enemmän. Maalienteko on ollut vaikeaa sekä espoolaisille että valkeakoskelaisille.

MyPa-TPS – voiton avain

Päivän vire

MyPa:n ja TPS:n otteita on alkukaudesta leimannut epätasaisuus. Hyvän ja huonon päivän ero on turhan iso niin anjalankoskelaisilla kuin turkulaisillakin. MyPa:lla on alkukevään peleistä koossa neljä pistettä, TPS:lla puolestaan seitsemän.

TPS painii lukuisten loukkaantumisten kanssa ja kaupan päälle vielä Zarabi Kheireddine joutuu huilaamaan pelikiellon vuoksi. MyPalta puuttuvat kokoonpanosta pitkäaikaispotilaat Kuami Agboh sekä Juho Nykänen.

FC Inter-HJK – voiton avain

Katkeaako Interin lento?

FC Inter on aloittanut Veikkausliigakauden 2008 kuin hurmiossa. Liigacupin voittajat ovat pelanneet neljä ottelua ja voittaneet ne kaikki. Tänään joukkue hakee viidettä voittoaan HJK:n kustannuksella. Klubille alkukevät on tuonut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Interin alkukauden komeetta on ollut Timo Furuholm neljällä maalillaan. Furuholmn kuitenkin loukkaantui maanantaina Lahdessa ja on useita viikkoja sivussa. Nyt turkulaisjoukkue kaipaakin muilta pelaajilta röyhkeyttä HJK:n kivikovan puolustuksen murtamiseen.

KuPS-KooTeePee – voiton avain

Voittamisen vaikeus

KuPS ja KooTeePee miehittävät Veikkausliigassa kahta viimeistä sijaa. Molemmilla miehistöillä on pelattuna neljä ottelua ja pistepussiin on tipahtanut sekä kuopiolaisille että kotkalaisille vasta yksi tasapelistä hankittu piste.

Joukkueilla on ollut toki mahdollisuutensa voittoihin, mutta johtoasemassa puntti on alkanut tutista. Nuorten ryhmien itseluottamusta koetellaan oikein urakalla. KuPS saa tänään maalivahti Ville Iiskolan takaisin pelikiellon jälkeen ja se nostaa takuulla joukkueen itseluottamusta.

FF Jaro-RoPS – voiton avain

Yllättäjät vastakkain

Sekä Jaro että RoPS ovat avanneet kautensa ennakko-odotuksiin nähden hienosti. Etenkin RoPS:n otteet ovat vakuuttaneet. Viimeistään tässä vaiheessa kautta muut joukkueet ovat ymmärtäneet, että rovaniemeläiset ovat tällä kertaa tulleet liigaan jäädäkseen.

Jaro koki kovan kolauksen, kun joukkueen luottopelaajiin kuulunut Jens Portin loukkasi takareitensä. Portinin ohella sairaslistalla on Toni Junnila. RoPS:n Daniel Bauerin polvesta on puolestaan havaittu kierukkavamma ja saksalaisella on edessään tähystysleikkaus.

IFK Mariehamn-VPS – voiton avain

Jatkuuko saarelaisten nousu?

IFK Mariehamn hävisi avauskierroksella kotonaan HJK:lle, mutta sen jälkeen peli on lähtenyt rullaamaan. Kolme perättäistä voittoa ovat tulleet MyPa:n, KooTeePee:n ja Jaron kustannuksella ja nyt haetaan seuraava VPS:aa vastaan.

VPS on erikoistunut vähämaalisiin peleihin. Neljä kamppailua on takana ja maaliero on 0-1. Saldona on siis kolme maalitonta tasapeliä ja loppuhetkillä tullut tappio FC Lahdelle. Ainakin kauden avausmaali on tähtäimessä Maarianhaminan reissulta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat