Mainos

Veikeitä sisustusideoita Habitaresta

Sisustusmessut on oivallinen paikka saada selville sisustamisen uusimmat ideat ja uutuudet. Seuraavassa esittelemme Habitare 07 -messujen parhaita paloja.


Uudenlaisia mahdollisuuksia avaa tanskalaisen Kvadratin North Tiles -mallisto, jonka pienemmistä osista koottavilla palasilla voi luoda oman näköisiään sisustusratkaisuja. North Tiles -palojen avulla on mahdollista luoda huoneeseen kuin huoneeseen uusia seiniä jakamaan tiloja. Vaahdosta ja kankaasta valmistettuja paloja saa kaikenvärisinä, ja niitä voi myös käyttää seinien koristamiseen.

Lundian uusi Saara Renvallin suunnittelema Koti-ruokaryhmä on taattua Lundia-tyyliä uudella mausteella. Kevyt ja ajaton mallisto sopii suomalaiseen kotiin, ja sitä on helppo yhdistellä muiden Lundia-tuotteiden kanssa. Ruokaryhmään kuuluu myös pienellä selkänojalla varustettu söpö jakkara, jota malliston suunnitellut Renvall kertoo käyttävänsä yöpöytänä – selkänojaan kun saa yövalon kiinnitettyä niin kätevästi.

Suomalaisen Scanmagneticsin messuosastolla ihastuttaa jännittävästi lappilaiseen jäkäläkiveen istutettu kotiteatterin kaiutin. Luonnonkivessä on vielä jäljellä vihreänharmaita jäkälälaikkuja, jotka muodostavat kiinnostavan vastakohdan kaiuttimen metallin kanssa. Persoonallisia sisustusratkaisuja tarjoava Scanmagnetics kertoo toteuttavansa erikoisempiakin tuotteita. Kivestä tehtyjä plasma-TV:n telineitä on osastolla jo näytilläkin.

Innovatiivisimmat ideat Habitare-messuilla eivät ole vielä edes massatuotannossa. Taideteollisen korkeakoulun oppilaat ovat messuilla esittelemässä huonekalumuotoilun koulutusohjelman oppilastöitä, joissa yhdistyvät jännittävällä tavalla oivalta design ja huumori. Kaisa Takalan kurssityönä tekemä vaahtomuovi istuin näyttää ensin oudolta suurelta siililtä, mutta sen käyttötarkoitus selviää hetkessä, kun suunnittelija istahtaa pehmeiden vaahtomuovitikkujen sekaan. Ostrobothnia-niminen lepotuoli sopisi mainiosti vaikka lastenhuoneeseen!

Sisustuskankaat ovat yksi herkullisimmista osa-alueista sisustamisessa. Ihanien kuosien ja värien seassa Kenzon söpöt sohvatyynyt suorastaan pomppaavat silmille. Kirkkaan väriset tyynyt on koristeltu kukkasin kirjailluilla pienillä napeilla. Yksityiskohdat antavat ilmettä koko sohvaryhmälle. Askartelusta innostuneet sisustajat voivat soveltaa mallia helposti ja halvasti omassa olohuoneessaan.

Sami Rinne Designin ihanat enkelin- ja lepakonsiipimukit ovat ihastuttaneet astiastointoilijoista jo useamman vuoden. Nyt Rinne on jatkanut teemaa suunnittelemalla ihastuttavan Ollakko vai eikö olla -mukin, jonka toinen korva on enkelin ja toinen lepakon. Myös Pupu-muki on uusi. Lisäksi tuoteperheeseen on tullut lisäystä uusien värien muodossa. Sami Rinne Designin messuosastolla astiat on katettu upeaan värikylläiseen kattaukseen.

Kylpyhuoneiden laitteissa uudet sisustusideat näkyvät ennakkoluulottomana muotoiluna. Hansgrohen virtaviivainen hana on hyvä esimerkki täysin uudenlaisesta lähestymistavasta. Tason muotoon muokattu hana voi toimia samalla vaikkapa saippuatelineenä. Myös vesisuihku vastaa veistoksellisuudessaan itse hanan muotoja.

Uuden teknologian ohella Habitaressa näkyy myös antiikin arvostus. Vanhoista esineistä voi löytää loputtomasti kiehtovia jekkuja sisustukseen. Vanhan tavaran yhdistäminen uuteen on haasteellista, mutta palkitsevaa ja myös ekologista.

Teksti: Ketsia Anttila
Kuvat: Ketsia Anttila, Lundia, Kvadrat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.