Vedenjuonnista paljastui yllättävä seikka: Kuulutko sinä tähän joukkoon?

Juotko tarpeeksi vettä? Pari lasillista päivässä ei riitä, vaan vesipulloa pitäisi täyttää pitkin päivää.

'Kahdeksan lasillista vettä päivässä' on tuttu ohjeistus kaikille. Mutta mitä tulee siihen, kuinka paljon vettä todellisuudessa juodaan, ei ohjeen noudattaminen olekaan kaikille selvää. Tuoreen tutkimuksen mukaan monikaan yhdysvaltalaisaikuinen ei nimittäin nauti tarpeeksi vettä.

Viisi vuotta kestänyt ranskalais-yhdysvaltalainen tutkimus tarkasteli 15 000 amerikkalaisen juomia vesimääriä sekä vettä, jota he saivat muusta ruokavaliostaan. Paljastui, ettei monikaan aikuinen huolehdi riittävästä veden juomisesta.

20–50-vuotiaista miehistä 43 prosenttia ja naisista 41 prosenttia eivät tulleet nauttineeksi tarpeeksi vettä. Tutkimus osoitti myös, että 50–70-vuotiailla asiat olivat vielä huonommin ja että yli 71-vuotiaista miehistä huimat 95 prosenttia ja naisista 83 prosenttia eivät juo tarpeeksi vettä.

Jos vettä ei tule nauttineeksi tarpeeksi, on keholla vaikeuksia esimerkiksi nivelten voitelussa, ruoansulatuksessa ja lämpötilan säätelyssä. Vedenjuonti auttaa myös ehkäisemään väsymystä ja pudottamaan painoa. Päivässä kannattaa juoda noin pari litraa vettä.

Tutkimusta johtanut Adam Drewnowski huomauttaa, ettei janon tunteeseen voi luottaa. Sen puuttuminen ei nimittäin kerro, oletko jo juonut tarpeeksi. Johns Hopkinsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan janon tunne haalistuu aikuisella iällä riippumatta siitä, paljonko vettä tulee juotua. Tämä voi olla yksi syy siihen, miksi vanhemmat aikuiset eivät juo tarpeeksi.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde:Prevention

Lue myös:

    Uusimmat