Vauva syntyi 10 viikkoa etuajassa ilman ihoa – selvisi vastoin odotuksia

Puolivuotias Kaiden-poika syntyi ilman ihoa.

Kaiden Jack Shattock syntyi kymmenen viikkoa ennen laskettua aikaa 24. marraskuuta Nottingham Cityn sairaalassa Iso-Britanniassa. Hän painoi syntyessään 1,1 kilogrammaa. Lisäksi pojalta puuttui 98 prosenttia ihon päällimmäisestä kerroksesta, orvaskesistä.

Syntyessään pojalla oli ihoa vain kasvoissa. Lääkärit eivät tiedä, miksi lapsi oli syntynyt ilman ihoa.

Kuin raaka lihanpala

Pojan vanhemmat, 19-vuotiaat Jessica Kibbler ja Jack Shattock, olivat järkyttyneitä pojan terveydentilasta.

– Kun hoitajat veivät meidät ensimmäisen kerran katsomaan Kaidenia, hän näytti punaiselta raa’alta lihapalalta, Jessica kertoo Daily Mail -lehdelle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ja siinä me olimme, tuoreet 19-vuotiaat vanhemmat, joilla ei ollut lainkaan kokemusta lastenhoidosta, ja esikoisemme oli heikko ja sairas.

Jessican mukaan myös hoitajat itkivät vuolaasti, kun he yrittivät selvittää, mikä sairaus oli jättänyt pikkuisen ilman ihoa.

Vanhemmat eivät voineet pitää Kaidenia sylissään kymmeneen päivään.

Iho alkoi kasvaa

Meni kuusi viikkoa, ennen kuin Kaidenin iho alkoi kasvaa. Tammikuussa orvaskesi oli jostain syystä kasvanut normaaliksi. Metro-lehden haastattelussa vanhemmat kertovat, että ihon pintakerros on kuitenkin hyvin ohut ja herkkä. 

Nyt Kaiden on puolivuotias ja hän asuu kotona vanhempiensa kanssa. Hän painaa tällä hetkellä 4,2 kiloa.

Paljon sairauksia

Pienokaisen elämän alkutaival on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Kuukausi sitten lapsi sai ihosiirrännäisen. Hänen mahastaan siirrettiin ihoa oikeaan käteen. Daily Mailin mukaan poika tarvitsee ainakin neljä operaatiota vielä tulevan neljän vuoden aikana.

Syntymänsä jälkeen poika on sairastanut sepsiksen, vaikean suolistotulehduksen, herpeksen, kärsinyt dermolysis -ihosairaudesta sekä sairastanut ilmatiehyttulehduksen. Metro-lehden mukaan myös pojan kuulossa on vikaa. Poika on kiidätetty kiireelliseen sairaalahoitoon kuusi kertaa.

Vanhemmat päättäväisiä

Jessica kertoo, että lääkärit varoittivat heitä kahdesti siitä, että lapsi ei välttämättä selviäisi.

– Päätimme tehdä ihan kaiken, mitä voimme, jotta hän selviäisi, Jessica kertoo.

Jessica kärsi raskauden aikana munuaisongelmista, hydronefroosista. Lisäksi hänellä oli verenvuotoa liki kolme kuukautta ennen Kaidenin laskettua aikaa.

Tutkimukset jatkuvat

Tällä hetkellä asiantuntijat tutkivat Kaidenia.

– Emme tiedä, kuinka kauan tämä vaikuttaa häneen, että onko kyseessä elämänmittainen sairaus. Kaikesta huolimatta aiomme pitää hänestä huolta, Jessica kertoo.

2:39
Tällaisista luomista ei tarvitse stressata.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja