Tyttövauva oli liian nuori rokotettavaksi, sairastui tuhkarokkoon – äiti jakoi pysäyttävät kuvat: ”En ole koskaan pelännyt niin paljon”

Lontoolainen äiti jakoi lääkärin neuvosta sosiaalisessa mediassa kuvat tuhkarokkoon sairastuneesta tyttärestään. Yhdysvaltalaiselle CNN-uutiskanavalle tarinansa kertonut Jilly Moss haluaa lisätä tietoisuutta sairaudesta, joka oli tappaa 11-kuukautisen vauvan.

Brittiläinen Jilly Moss ei koskaan saa tietää, mistä hänen 11-kuukautinen Alba-tyttärensä sai tuhkarokon. CNN kertoo, että lokakuusta 2018 lähtien Lontoossa on ollut useita tuhkarokkotapauksia. Tuhkarokko on poikkeuksellisen tarttuva tauti, jota vastaan on rokote.

Alle vuoden ikäinen Alba oli kuitenkin liian pieni rokotteen saadakseen. Tartuntataudin ensioire oli korkea kuume, joka kohosi 41 asteeseen. Pian oireiden kirjoon tulivat myös niskaan ja silmiin kohonnut ihottuma. Tytön silmät turposivat umpeen päiviksi, hän ei pystynyt juomaan eikä syömään ja hänen oli vaikea hengittää.

Lääkärit eivät osanneet antaa heti oikeaa diagnoosia vauvalle, vaikka sairauden lapsuudessaan todistaneet isovanhemmat tunnistivat tuhkarokon välittömästi. Sairaus paheni pahenemistaan. Yhdessä vaiheessa Alba ei reagoinut mihinkään. Vanhemmat pelkäsivät pahinta.

Lääkäri kehotti jakamaan tarinan somessa


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Kun Alba vihdoin sai tuhkarokkodiagnoosin, hänen tilansa oli vakava.

– Hänen koko kehonsa oli turvonnut ja eloton. Hän ei päästänyt äännähdystäkään. En ole koskaan pelännyt niin paljon, Jilly muistelee CNN:lle.

Vauvalle annettiin lääkkeitä ja A-vitamiinia, jotta tyttö ei sokeutuisi. Pienen lapsen hauras keho ei kestänyt edes sairaalahuoneesta toiseen siirtämistä.

Lääkärit kehottivat vanhempia ottamaan kuvia lapsestaan ja jakamaan ne sosiaalisessa mediassa, jotta ihmiset ymmärtäisivät, kuinka pelottava virus voi olla.

Alba pääsi sairaalasta kahdeksan päivän jälkeen. Edelleen, lähes kuukausi tuhkarokkodiagnoosin jälkeen, vauva on heikko, unelias ja saa yskimiskohtauksia.

Julkaisulle jättisuosio varjopuolineen

Alban kotiuduttua Jilly kertoi tyttärensä sairastumisesta Facebook-päivityksessään, jota on jaettu jo 302 000 kertaa.

– Rokottakaa lapsenne, äiti neuvoo.

Jilly kertoo julkaisunsa päivityksessä saaneensa sosiaalisesta mediasta tukea, mutta myös tyrmäystä. Osa nettikommentoijista on epäillyt, että koko Jillyn tarina on keksitty – että hän on näyttelijä, jolle maksetaan valehtelusta.

– Osa kommenteista on ollut täydellisen kuvottavia, ja ne ovat tulleet muilta vanhemmilta, muilta äideiltä.

Jillillä on epäilijöille selkeä viesti: ilkeät kommentit eivät vaikuta häneen mitenkään.

– Voit ajatella ja sanoa mitä haluat, mutta sillä ei ole mitään väliä. Tämä on tarinamme ja aion jatkaa sen jakamista ja tietoisuuden lisäämistä siitä, kuinka pelottavaa tämä voi olla. Kaikkien vanhempien ja urhean Albani vuoksi, Jill kirjoittaa Facebookissa.

Lähteet: CNN, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat