Raskaus sujui normaalisti, synnytys toi mukanaan järkytyksen: Vauva syntyi ilman ihoa

Ja'bari Grey syntyi uutena vuonna 2019 ilman ihoa. Artikkelin kuva voi järkyttää herkimpiä.

Ja'bari Grey syntyi uutena vuonna 2019. Vanhempien järkytykseksi lapselta kuitenkin puuttui iho, kertoo Express News.

Raskaus oli tavanomainen

Raskaus oli tavanomainen eikä mitään ennettä tulevasta ollut. Ainoa vihje mahdollisista ongelmista oli, ettei vauvan paino noussut loppuraskaudesta odotetusti, joten synnytys käynnistettiin raskausviikolla 37. Lopulta lääkärit päätyivät keisarileikkaukseen.

Ja'barin tila paljastui vasta lapsen synnyttyä. Suurin osa lapsen ihosta puuttui. Ihoa oli vain pään ja jalkojen alueella.

Perhe ei voi halata vauvaa

Ja'bari on nyt jo kuukausien ikäinen, mutta perhe ei ole voinut halata tai suukottaa häntä. Ja'bari syö letkun kautta ja häntä hoidetaan kipulääkkeillä, voiteilla ja usein vaihdettavilla siteillä, jotka suojaavat kehoa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Olen voinut pidellä häntä kahdesti, mutta sitä varten täytyy olla pukeutunut kaapuun ja hanskoihin. Iho ei kosketa ihoa. Se ei ole sama asia, äiti Priscilla Maldonado kuvailee.

Ja'bari tullaan vielä leikkaamaan, koska ihon puuttumisen vuoksi lapsen leuka on sulautunut kiinni hänen rintaansa, eivätkä hänen silmänsä aukea.

Tilan syy on epäselvä

On epäselvää, mikä Ja'barin tilan aiheuttaa; hänellä on epäilty esimerkiksi perinnöllistä Epidermolysis bullosa -nimistä rakkulatautia. Nyt syyksi epäillään harvinaista Aplasia Cutis -nimistä ihosairautta.

– Haluamme vastauksia nyt heti, mutta kaikki roikkuu ilmassa, äiti Priscilla toteaa.

Koska Ja'baria hoidetaan Houstonissa, muualla asuva perhe tulee muuttamaan sinne. Ja’bari tarvitsee leikkausten lisäksi apua hengittämiseen. Perhe kerää varoja joukkorahoituksella.

– Vaikka hän selviäisi, emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo. Rukoilemme vain joka päivä. Jokainen päivä on siunaus, äiti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat