Mainos

Vastasyntyneet kaksoset saivat syöpädiagnoosin – kaiken piti olla jo hyvin: "Kuinka nopeasti asiat muuttuvat"

Kaksivuotiaiden kaksostyttöjen ja heidän vanhempiensa elämästä iso osa on mennyt sairaalan seinien sisäpuolella.

Identtisillä kaksossiskoilla diagnosoitiin leukemia heidän ollessaan vasta muutaman kuukauden ikäisiä. Hoitojakson jälkeen asiat näyttivät muuttuneen parempaan suuntaan, mutta valitettavasti nyt kaksi vuotta syöpädiagnoosin saamisen jälkeen vain toinen kaksosista on todettu terveeksi.

Epätoivoinen perhe ei voi tehdä muuta kuin toivoa asioiden muuttuvan myös toisen lapsen kohdalla parempaan suuntaan.

Lasten pieni koko lisäsi riskejä

Abby ja Aaron Breyfolgle olivat enemmän kuin innoissaan tuodessaan pienet kaksostyttönsä vihdoin kotiin kuukauden kestäneen sairaalajakson jälkeen. Takana oli vaikea raskaus ja lapset syntyivät ennen aikaisesti raskausviikolla 33, mutta nyt kaikki näytti olevan vihdoin hyvin.

Muutama viikko kotiutumisen jälkeen vanhemmat huomasivat kuitenkin pieniä haavoja ympäri molempien lastensa kehoa ja kiidättivät heidät sairaalaan. Sairaalassa perheelle paljastui karu totuus; heidän molemmat lapsensa sairastivat leukemiaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Syöpä oli levinnyt jo heidän luuytimiinsä ja oli vain ajan kysymys, kun se olisi löytänyt tiensä heidän verenkiertoonsa, Abby kertoo..

Ollessaan vasta muutaman kuukauden ikäisiä, tytöille aloitettiin rankat syöpähoidot. Hoitojen alkaessa lapset olivat todella pienikokoisia, minkä vuoksi he joutuivat letkuruokintaan ja he olivat erittäin alttiita infektioille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Riskeistä huolimatta hoidot näyttivät tehoavan ja vanhemmat uskoivat, että pian heidän perheessään olisi taas kaksi täysin tervettä lasta. Lähes puoli vuotta kestäneen sairaalajakson jälkeen perhe pääsi jälleen kotiin vuoden 2015 lopulla.

Ilo jäi kuitenkin väliaikaiseksi.

Syövän paluu diagnoosia pahempi paikka

Puolitoistavuotta diagnoosin saamisen jälkeen Kenedi-tytön todettiin toipuneen, mutta Kendalsin kohdalla oli toisin. Tämän vuoden alussa lääkärit totesivat hänen syöpänsä tehneen paluun.

– Kendalilla ei ole ainoastaan infektiota kasvoissaan, poskiontelotulehdusta ja kamalaa korvainfektiota, vaan hänellä on myös seitsemän prosenttia leukemia-soluja veressään, äiti Abby kertoo Twice the Fight -blogissaan.

– Hänen syöpänsä teki paluun. Kuinka nopeasti asiat muuttuvat. Vielä kaksi viikkoa sitten siitä ei ollut tietoakaan. Vielä perjantaina, kaksi päivää aikaisemmin, hänen veressään ei ollut yhtään soluja. Voin kertoa, että syövän uusiminen on paljon rankempaa kuin alkuperäinen syöpädiagnoosi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äidin mukaan syövän uusiminen on paljon pahempi paikka kuin alkuperäinen syöpädiagnoosi. Kun diagnoosin saa ensimmäisen kerran, vielä siinä vaiheessa ei osaa pelätä sen uusimista, voi vain selviytyä.

Diagnoosin saamisesta on nyt kaksi vuotta, eikä Kendalsin tulevaisuudesta ole vielä täyttä varmuutta. Viisihenkinen perhe joutuu jälleen käymään läpi uudestaan hoidot ja sairaalajaksot. Pahinta on kuitenkin epävarmuus. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– 17 kuukauden onnellisen parantumisjakson jälkeen, 12 kuukautta sairaala ulkopuolella oltuamme olemme jälleen valmiina taistelemaan, äiti toteaa. 

***

6:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.