Vastaamon vastavalittu toimitusjohtaja irtisanoutui – MTV:n tietojen mukaan yritys päättää torstaina toiminnan jatkamisesta

Haastattelussa Vastaamon väliaikaisena toimitusjohtajana toimiva Heini Pirttijärvi – miten yhtiö palauttaa luottamuksen? 5:19
Näin Pirttijärvi kertoi aiemmin MTV Uutisten haastattelussa, miten Vastaamo aikoi palauttaa menetetyn luottamuksen.

Heini Pirttijärvi on eronnut Vastaamon toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Pirttijärvi aloitti tehtävässään viime marraskuussa, kun tieto terapiapalveluja tarjoavan yrityksen laajasta tietomurrosta oli tullut julkisuuteen.

Vastaamon yhtiökokous on kutsuttu koolle päättämään jatkotoimista tulevana torstaina. MTV Uutisten tietojen mukaan Vastaamon yhtiökokouksen odotetaan päättävän yrityksen toiminnan jatkamisesta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Vastaamon henkilökunnalle yrityksen tulevaisuudesta aiotaan kertoa perjantaina.

Pirttijärvi on aiemmin toiminut muun muassa Esperi Caren varatoimitusjohtajana. Pirttijärvi toimi hoivakriisin aikana myös Esperin virkaa tekevänä toimitusjohtajana vuonna 2019.

Vastaamo tiedotti runsaat kaksi viikkoa sitten sen hallituksen eronneen tehtävästään. Syynä oli se, että hallitus oli saanut valmiiksi tehtävänsä, joka oli vaihtoehtoisten mallien selvittäminen yrityksen liiketoiminnan jatkamiseksi.

– Vastaamon ja sen asiakkaiden joutuminen tietomurron ja kiristyksen kohteeksi on rasittanut Vastaamon taloutta merkittävästi. Vastaamon taloudellinen ahdinko johtuu erityisesti suurista kertaluontoisista kulueristä, jotka liittyvät tietomurron ja siihen johtaneiden syiden selvittämiseen ja tietoturvan vahvistamiseen, sekä tuen ja hyvitysten tarjoamiseen uhreille, yritys kertoo tiedotteessaan.

Juttua päivitetty kello 9.16: Täydennetty tiedot yrityksen hallituksen erosta.

Lue myös:

    Uusimmat