Laajan tietomurron kohteeksi joutuneen Vastaamon väliaikainen toimitusjohtaja haluaa ratkoa asioita yksi kerrallaan – "Aion ensin perehtyä tähän tilanteeseen"

Haastattelussa Vastaamon väliaikaisena toimitusjohtajana toimiva Heini Pirttijärvi – miten yhtiö palauttaa luottamuksen? 5:19
Katso videolta koko Pirttijärven haastattelu.

Heini Pirttijärvi toimii toistaiseksi Vastaamon toimitusjohtajana. Edellinen toimitusjohtaja Ville Tapio sai potkut viime kuussa yritykseen kohdistuneen tietomurron tultua julki.

Vastaamon hallituksen puheenjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi kertoo haluavansa auttaa vaikeassa tilanteessa. 

– Hallitukseen tarvittiin laajaa asiantuntemusta ja kokemusta muutostilanteen johtamisesta. Näin ollen lupauduin auttamaan.

Pirttijärvi on toiminut aiemmin otsikoissa olleen hoivayhtiö Esperi Caren varatoimitusjohtajana.

– Esperin aika antoi valmiuksia muutosjohtamiseen ja erilaisten ratkaisujen hakemiseen silloin kun kyseessä on erittäin poikkeuksellinen tilanne.

Perehtyminen alkanut

Pirttijärvi kertoo aloittaneensa pesteissään vasta hetki sitten, joten myös asioihin perehtyminen on juuri alkanut.

– Tänään pidimme johtoryhmän kokouksen ja lisäksi henkilökunnan kanssa tutustumispalaverin.

Pirttijärven mukaan hallituksen prioriteetteina ovat tietomurron kohteeksi joutuneiden asiakkaiden tukeminen, luottamuksen vahvistaminen, viranomaisyhteistyö ja parhaiden mahdollisten työskentelyedellytysten tarjoaminen henkilöstölle.

Hän kertoo saaneensa nyt jo selville, että henkilökunta on tehnyt paljon hyvää työtä asioiden selvittämiseksi. Pirttijärven mukaan myös konkreettisia asioita on tapahtunut paljon, kuten kriisilinjan avaaminen.

– Nyt aion ensin perehtyä tähän tilanteeseen ja sen jälkeen lähdetään ratkomaan asioita yksi asia kerrallaan.

Lue myös:

    Uusimmat