Vastaamon tietomurrosta epäilty Aleksanteri Kivimäki haluaa vapaaksi – asianajajalta kuitti KRP:lle: Eikö kuulusteluissa ole mitään kysyttävää? 

KRP: Vastaamo-tietomurrosta epäillyn kuulustelut ovat lähteneet käyntiin tahmeasti – näin tutkinnanjohtaja kommentoi 3:47
KRP: Vastaamo-tietomurrosta epäillyn kuulustelut ovat lähteneet käyntiin tahmeasti – näin tutkinnanjohtaja kommentoi.

Vastaamon suuresta tietomurrosta epäilty Aleksanteri Kivimäki haluaa vapaaksi. Miehen tutkintavankeutta käsiteltiin jo toista kertaa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. 

25-vuotias Aleksanteri Kivimäki määrättiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä tutkintavankeuteen noin kaksi viikkoa sitten. KRP epäilee miestä useista kovista rikoksista liittyen psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon. 

Kivimäki on kiistänyt syyllisyytensä jyrkästi ja vaati maanantaina käräjäoikeudelta, että hänet vapautetaan tutkintavankeudesta. Vangitsemisasiaa käsiteltiin nyt toista kertaa.

Kivimäen asianajaja, Peter Jaari kertoi MTV Uutisille istunnon alla, ettei puolustuksen näkemyksen mukaan perusteita vangitsemisen jatkamiselle ole.

"Hän olisi sen jo tehnyt"

Puolustus katsoo, ettei ole olemassa vaaraa esimerkiksi siitä, että Kivimäki voisi vapaana ollessaan jollain tavalla sotkea esitutkintaa.

– Hänet on jo viime syksynä vangittu poissaolevana – jos hänellä olisi sotkemisintoa, hän olisi sen jo tehnyt, Jaari sanoo.

Jaarin mukaan myöskään pelkoa Kivimäen pakenemisesta ei ole – vaikka tämä pakoilikin viranomaisia ulkomailla kuukausien ajan ennen kiinni jäämistään.

– Ei hänellä ole tässä vaiheessa mitään syytä näistä asioista lähteä enää pakosalle, Jaari kommentoi.

– Lievempiäkin pakkokeinoja olisi. Matkustuskieltoa ja poliisiasemalle ilmoittautumisia. Hän olisi valmis asumaan vanhempiensa luona tämän esitutkinnan ajan. Niin kuulustelujen järjestäminen olisi logistisesti helppoa, hän jatkaa.

Jaari ihmettelee sitä, että vaikka Kivimäkeä on pidetty tutkintavankina jo kahden viikon ajan, KRP on kuulustellut miestä vain noin "parin tunnin" ajan. 

– Onko kysymys nyt siitä, että ei ole mitään kysyttävää? Onko tarkoituksena vain pitää hänet oikeudenkäyntiin saakka kiinni? Jaari kysyy.

Kivimäen valituksesta huolimatta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätti jatkaa tutkintavankeutta aiemmin perustein. Kivimäki on vangittu muun muassa törkeästä tietomurrosta ja törkeän kiristyksen yrityksestä epäiltynä.

Juttua muokattu 14.3.2023 kello 8.55: Päivitetty tiedolla siitä, että käräjäoikeus jatkoi vangitsemista maanantaina tekemällään päätöksellä. Päivitetty myös aikamuotoja.

Lue myös:

    Uusimmat