Varustelekan Valtteri Lindholm sai selityksen käytökselleen vuosia myöhässä – "Mun aivot ovat erilaiset kuin teillä"

Varustelekan Valtteri Lindholm sai selityksen käytökselleen vuosia myöhässä –"Mun aivot ovat erilaiset kuin teillä" 1:54
Näin Lindholm kuvailee tarkkaavaisuushäiriön tuomia haasteita.

Valtteri Lindholm, 40, tunnetaan armeijatavaraa ja vaatteita myyvän Varustelekan perustajana ja menestyvänä yrittäjänä. Hän on saavuttanut paljon tarkkaavaisuushäiriöstään huolimatta – tai sen ansiosta.

Muutama vuosi sitten yrittäjä  Valtteri Lindholmin olo helpottui. Hänellä todettiin ADHD, eli ylivilkkaus- ja tarkkaavaisuushäiriö.

Diagnoosi antoi ison vapautuksen ADHD:sta koko ikänsä kärsineelle Lindholmille. Kokemukset esimerkiksi laiskuudesta tai saamattomuudesta saivat selityksen.

– Tyhmäksi en ole itseäni ikinä luullut. Päinvastoin olen tiennyt, että olen tosi fiksu, mutta jostain syystä en silti ole saavuttanut tiettyjä asioita, Lindholm kertoo MTV Vieras -ohjelmassa.

Esimerkkinä hän käyttää yläkoulun päättötodistusta, joka oikeutti nipin napin yhteen lähialueen lukioon. Järki kyllä leikkasi, mutta kotitehtävät eivät millään maistuneet.

Diagnoosi liian myöhään

Varustelekan perustettuaan Lindholm ymmärsi, että ei olekaan laiska tai saamaton. Hän sai itse määritellä sen, miten asiat tehdään.

– Yhtäkkiä sain helvetisti aikaan. Se olisi ollut hyvä vinkki, että mulla saattaa olla ADHD.

Lindholm toivoo, että olisi saanut ADHD-diagnoosin – ja sitä kautta vapautuksen – jo paljon aiemmin.

– Olisin voinut kertoa työntekijöilleni, että mun aivot ovat erilaiset kuin teillä ja siitä johtuen tietyt asiat tulevat olemaan mun kanssa aina ongelmia. Se ei parane asennetta vaihtamalla.

MTV Vieras -ohjelmassa Valtteri Lindholm kertoo myös, millaista on elää miljonäärinä Suomessa ja mistä hän haaveilee.

Lue myös:

    Uusimmat