Varusmies pinteessä Kainuun prikaatissa Kajaanissa – pelastuslaitos auttoi reikään jumittuneen keskisormen irti rälläkällä ja rautasahalla

Kajaanin paloaseman palomiehet joutuivat hieman erikoisemman tehtävän eteen lauantaina. Pelastusoperaatiossa palomiehet joutuivat käyttämään muun muassa rälläkkää.

Hätäkeskus sai illansuussa ilmoituksen, jonka mukaan ihminen oli joutunut puristuksiin. Kyseessä oli Kainuun prikaatissa palveleva varusmies, jonka sormi oli juuttunut varuskunnassa tuolin reikään.

– Kyse oli normaalista toimistotuolista, jossa selkänojan ja penkin kulman juuressa oli kaksi reikää paksussa metallilevyssä. Tämä kaveri työnsi keskisormensa toiseen niistä metallirei'istä, kuvailee paloesimies Matti Kurkinen.

Varuskunnassa oli ensin yritetty omin voimin irrottaa sormea puolitoista tuntia, jonka jälkeen hätiin hälytettiin palokunta. Sillä meni irrotustyössä tunti. Työtä hankaloitti se, että sormi oli luiskahtanut reikään nivelen yli, jolloin sormi turposi.

Palomiehet joutuivat käyttämään irrotuksessa rautasahaa, rälläkkää ja hydraulisia levittimiä. Operaation jälkeen sormi oli edelleen turvoksissa.

– Poika sanoi itse, että kaikki on ok ja että sormi pelaa täysin, Kurkinen kertoo.

Pelastusoperaatiossa oli esimiehen lisäksi kolme palomiestä.

Lue myös:

    Uusimmat