Mainos

Varoitus kaveripyyntöjen hyväksymisestä kiertää jälleen Facebookissa – näinkö helposti ihmisiä juksataan?

Facebookissa on saattanut erityisesti viime päivinä törmätä kavereiden jakamiin julkaisuihin, joissa varoitetaan uusista kaveripyynnöistä. Varoitus on kuitenkin turha.

Julkaisuissa varoitetaan kaveripyynnöistä, joiden takana olisivat hakkerit. Sama varoitus on tosin kiertänyt muun muassa Facebookissa jo vuodesta 2009.

"Älä hyväksy kavereiksesi Christofer ja Jesdica Daviesia, jos pyytävät. Ovat hakkereita. Kaverisi joutuvat myös heidän listalleen ja he saavat tietsikkasi Id:n ja osoitteen... Kopioi ja lähetä tämä viesti eteenpäin. Kerro kavereillesi myös, että eivät avaa videota: Dance of the Pope, paavin tanssi. Se on virus ja erittäin vaarallinen. Tästä oli ilmoitettu Engl.radiossa tänään. Kopioi teksti ja jaa tämä viesti mahdollisimman monelle!"

fb varoitus

Samaiseen ketjuviestiin saattaa törmätä myös muille kielille käännettynä. Esimerkiksi englannin kielisissä päivityksissä kerrotaan varoituksesta ilmoitetun ”USA:n radiossa”. Mitä tulee hakkerointiin, ei se onnistu pelkästään Facebookissa kaveripyynnön avulla.

Sosiaalisessa mediassa kiertää jatkuvasti mitä erikoisempia huijauksia. Lue tästä vuoden 2016 mieleen jääneistä keinoista, joilla suomalaisia yritettiin juksata.

 

Lähteet: Hoax-Slayer, Metro

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.