Varoituksen saanut Iivo Niskanen katkesi julmasti – Aleksandr Bolshunov teki viimein sen

Iivo Niskasen voimat uupuivat kesken miesten 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailun Oberstdorfin MM-kisoissa. Suomalaistähti sijoittui lopulta 13:nneksi, kun taas venäläinen Aleksander Bolshunov otti uransa ensimmäisen arvokisavoiton.

Bolshunov nykäisi maltillisemman hiihtämisen jälkeen rytminvaihdoksen ja irtosi isosta joukosta 10 kilometrin vaiheilla. Norjan Emil Iversen ja Suomen Niskanen ottivat venäläisen pienen kaulan kuitenkin pian kiinni ja samaan joukkoon kiristi myös Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Vauhti hiljeni ja porukka kasaantui jälleen suuremmaksi perinteisen osuuden loppua kohden.

Estämisestä varoituksen perinteisen osuuden aikana saanut Niskanen tuli suksienvaihtoon 11:ntenä Norjan Sjur Röthen oltua kärjessä.

Norjan Hans Christer Holund alkoi takoa vauhtia vapaan osuuden alussa, ja Niskanen putosi siinä kohtaa armotta kärkiryhmästä.

Bolshunov löi tahtia suuren osan vapaan osuudesta ja sai harvennettua joukkoa. Viimeisillä kilometreillä taistelussa hänen kanssaan olivat enää norjalaiset Holund ja Simen Hegstad Krüger. Bolshunov löi rajusti viimeiseen ylämäkeen ja karkasi viime vuodet kuumeisesti jahtaamaansa uransa ensimmäiseen arvokisavoittoon.

Norjalaiset veivät vahvalla joukkuepanoksella sijat 2–6 järjestyksessä Krüger, Holund, Kläbo ja Iversen ja Röthe.

13:nneksi sijoittunut Iivo Niskanen jäi lopulta kärjestä kaksi minuuttia ja kolme sekuntia. Markus Vuorela oli 34:s, Juho Mikkonen 43:s ja Lauri Lepistö 52:nen.

Bolshunov oli aiemmin saavuttanut neljä MM-hopeaa. Hänellä on myös kolme olympiahopeaa ja yksi olympiapronssi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja