Varastettu Boris-kissa pääsi takaisin kotiin kolmen päivän seikkailun jälkeen – kaappaaja lähetti omistajalle hyytävän viestin: "Hän on nyt taivaassa"

0:45
Onko Bruno-kissa maailman vaativin lemmikki? Videon kissa ei liity jutun tapaukseen

Erikoinen kissan katoamistapaus Helsingin Kalliossa on päättynyt onnellisesti. 21-vuotias kissavanhus on viime yönä päässyt takaisin kotiin oltuaan kolme päivää epäillyn varkaan matkassa. 

Marina Riihelä on tiistaiaamuna väsynyt, mutta onnellinen. Hänen kissansa Boris oli perjantaista asti kadoksissa, kun Riihelälle entuudestaan tuntematon mies nappasi sen mukaansa kesken ulkoilun

Mies ehti kulkea kolme päivää kissa mukanaan, ennen kuin poliisi otti sekavasti käyttäytyneen miehen kiinni julkiselta paikalta maanantaina.

Löytyi tyhjästä galleriasta

Mies ei ensin suostunut kertomaan kissan sijaintia, mutta lopulta Boris löydettiin tyhjästä galleriatilasta Iso Roobertinkadulla. Riihelä kertoo kissan tulleen suoraan hänen syliinsä ja naukuneen, kun hän oli saapunut hakemaan kissaa.

– Nyt hän voi hyvin ja istuu tässä kiinni kyljessäni, Riihelä kertoi MTV Uutisille tiistaiaamuna. 

Riihelän mukaan kissa on hieman laihtunut, mutta vaikuttaa ulospäin hyvävointiselta, lukuun ottamatta jälkiä sen kaulan ympärillä. Mies oli nähty esittelemässä kissaa roikottamalla sitä kaulan ympäri olevasta hihnasta, ja Riihelä epäilee jälkien olevan peräisin siitä.

Kissalle on varattu myös eläinlääkärin tarkastus, jolla varmistetaan kaiken olevan hyvin. 

Somepäivitys mahdollisti kissan löytymisen

Riihelä etsi Boris-kissaa omin voimin, eikä poliisistakaan ollut hirveästi apua. Mutta sitten hän pyysi apua paikallisilta sosiaalisessa mediassa.

Facebook-ryhmässä tehty päivitys poiki monta havaintoa kissasta ja varkaasta. Ihmiset lähettivät useita kuvia ja videoita miehestä, jonka he olivat nähneet kissa mukanaan Kalliossa.

Tapaus sai erikoisen käänteen, kun piraattipuolueen puheenjohtaja Petrus Pennanen lisäsi sosiaaliseen mediaan videon, jolla kyseinen kissa esiintyy. Pennanen kertoi MTV Uutisille, ettei tiennyt kissan olevan varastettu.

Omistaja luuli kissan jo kuolleen

Riihelä kertoo, ettei hän ole nukkunut tai syönyt kunnolla useampaan päivään, koska oli niin huolissaan Boriksesta.

Hän oli sosiaalisen median havaintojen kautta saanut jopa yhteyden kissan anastaneeseen mieheen, mutta tämä ei suostunut palauttamaan kissaa. Riihelän mukaan mies oli sekavassa tilassa.

Riihelä sai ennen kissan löytymistä mieheltä viestin, jossa mies kirjoitti kissan olevan nyt taivaassa ja sen kärsimykset ovat loppuneet.

Onneksi viestit eivät kuitenkaan pitäneet paikkansa, vaan Boris pääsi kotiin viime yönä.

Omistaja kiittää auttajia

Riihelä ei usko, että Boris olisi löytynyt ilman ihmisten apua. 

– Tuhannesti kiitos kaikille auttajille, Riihelä sanoo ääni liikutuksesta väristen.

Kotiin päästyään kissa tutki kaikki paikat kulmasta kulmaan naukuen kovaäänisesti. Riihelän mukaan Boris kertoo naukuen, jos sillä on jotain valitettavaa.

– Olemme kuitenkin 21 vuotta tunteneet toisemme.

Kissan löytymisestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Juttua korjattu klo 11.58: Petrus Pennanen ei pitänyt kissaa sylissä itse, vaan hän kuvasi videon, jolla toinen mies pitää kissaa sylissään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja